Oczywiście pudełko, papiery, zgrabny futerał na adapter :)
Wersja do druku
Oczywiście pudełko, papiery, zgrabny futerał na adapter :)
No u mnie teraz wyskoczyło, że shipment on hold. chyba ten cały nowy szczep korona, blokada granic, problemy z ruchem lotniczym mają wpływ i na to, nawet jeśli to tylko przedmiot.
Witam, do mnie dotarło wczoraj wieczorem [emoji74] teraz kwarantanna i do zdjęć !
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Potwierdzam też u siebie. Dotarło kurierem wczoraj około 11.00
Ciężko mi teraz powiedzieć, ale mogło to być z 2 tygodnie. Od dwóch dni widzę, że wznowili wysyłkę, która wcześniej była on hołd. Na stronie DHL podana jest data 12.01. Oby doszło, bo 06.12 minęło chyba z 43 dni.
Ja teraz walczę o przesyłanie. Negatywnie zweryfikowali mi zakup. Zamówienie złożyłem w listopadzie a faktycznie aparat otrzymałem na początku grudnia.
Zamawiałem w sklepie cyfrowe.pl , zrobiłem PDF zamówienia, gdzie jest data listopadowa i wysłałem do nich. Dużo namieszał też sklep bo obiecał,że aparat mają na stanie i otrzymam od razu.
U mnie historia oczekiwania na adapter wygląda następująco:
28.10.2020-zakup body i zgłoszenie w CPS
29.10.2020-mail o treści: "Dziękujemy za udział w firmy CPS ZWIĄZANEJ Z APARATAMI EOS R.
W ciągu kilku najbliższych dni zgłoszenie zostanie przetworzone, po czym wyślemy wiadomość e‑mail o stanie sprawy."
5.11.2020-mail "Dziękujemy za wysłanie zgłoszenia i chęć udziału w CPS ZWIĄZANEJ Z APARATAMI EOS R!
Informujemy, że Twoje zgłoszenie jest obecnie weryfikowane. Wkrótce skontaktujemy się z Tobą w tej sprawie."
5.01.2021-mail "Dziękujemy za wysłanie zgłoszenia i chęć udziału w CPS ZWIĄZANEJ Z APARATAMI EOS R!
Z przyjemnością informujemy, że Twoje zgłoszenie zostało pomyślnie rozpatrzone. W ciągu najbliższych 90 dni otrzymasz prezent, który prześlemy na podany adres."
zmiana statusu w systemie śledzenia na "Ready for Shipment"
Czy u Państwa wygląda to podobnie?
W obecnej chwili/czasach (COVID-19) trzeba się uzbroić w cierpliwość, niestety. Wysyłka potrwa dłużej, ale sądze, że otrzyma Pan adapter.
U mnie Belgię dzisiaj opuściło.
Co do adaptera to powinni promocje wydłużyć, bo niestety wina leży po stronie Canona, że nie zapewnili wystarczającej ilości puszek.
Hej!
Ja kupiłem dwie puszki 29 września. Zarejestrowałem 2 pażdziernika...najpierw czekanie prawie 1,5 miesiąca, aż zaakceptują wniosek. Termin dostawy miał być do 26.12. Teraz po grudniowych mailach przełożyli mi na 9.02. Dajcie znać jak u Was z tym czekaniem. Do kogoś z Was już dotarł w końcu ten adapter?
U mnie dotarło dzisiaj. Wyszłochyba z 70 dni. Masakra. Widzę jednak, że teraz jest 90 dninak
Kiedy zgłosiłeś? U mnie od zgłoszenia jest już grubo ponad 100 dni. Od akceptacji już ponad 60...
"Informujemy, że zgodnie z Warunkami promocji :
3.3. Po otrzymaniu i zweryfikowaniu wniosku firma Canon zleci dostarczenie adaptera mocowania w ciągu 90 dni."
ja zarejestrowałem 10.10.2020
Jak jak zgłaszałem tj.02.10.2020 w regulaminie było napisane tak jak zacytowałeś tylko z drobną różnicą, że było zamiast 90 - 45 dni ;)
Do mnie dziś adapter dotarł.
Nie czekałem, tylko wcześniej kupiłem aby używać aparatu.
Mam więc ten co przyszedł na sprzedaż.
Ktoś chętny?
Wiem, ze deficytowy towar. NIe chcę na innych zarabia.
Poproszę o kontakt zainteresowanych.
ja chciałbym 8-) napisałem PW
Cześć wszystkim. Dla mnie kwestia adaptera to dramat! Co prawda kupiłem R6 a nie R. Po rejestracji otrzymałem wiadomość że adapter będzie dostarczony maksymalnie w 4 tygodnie. Aparat kupiony i zgłoszony pod koniec września 2020 adapter dopiero teraz po 4 miesiącach dostarczony łaskawie. Dramat. A żeby nie było że nie pisałem do canona w tej sprawie bo pisałem ponaglałem 4 razy.
Nie bardzo rozumiem czemu ma służyć takie wylewanie żali. Czasy są jakie są. Gdyby mogli wysłać adapter wcześniej to pewnie by tak zrobili. Ja też kupiłem R5 we wrześniu '20. Otrzymałem adapter bodajże w pażdzierniku.
Z jednej strony masz rację, bo ogólnie za dużo tych żali w internetach. Jednak tu wygląda to na błąd organizacyjny nas jakimś etapie, który będzie ciągnął się przez cały cykl życia tych aparatów. A mamy do czynienia z produktem klasy premium. Jest to potknięcie Canona, ale na tyle konkurencji ciągle niewielkie.
Absolutnie nie mam żalu. Od razu kupiłem commlite i jestem zadowolony. Jak przyjdzie adapter to spoko a jak nie to kupię drugie commlite i też spoko ;)
Dzisiaj otrzymałem maila, że moje odwołanie zostało pozytywnie rozpatrzone i adapter otrzymam w ciągu 90 dni. Aparat R6 zamówiony był 25 listopada.
Dotarł.
wniosek złożony 29.10.2020
zatwierdzony 12.11.2020
wysyłka 22.01.2021 z Irlandii
u mnie 29.01.2021 w PL
Czy ktoś dostał swój adapter i już go nie potrzebuje? Odkupię.
Kto ostatnio dostał adapter?Otrzymałem maila z informacją, że jutro DHL dostarczy mi przesyłkę.
Adapter dostałem jakiś czas temu, ale dziś dostałem maila, że w ramach przeprosin za wydłużone oczekiwanie dostałem wydłużenie gwarancji na aparat o rok :)
Dzisiaj 133 dni po zamówieniu aparatu otrzymałem adapter!jak ktoś szuka to odsprzedam.
Z ciekawości zerknąłem na ebay na ceny adapterów I musze powiedzieć że są chore. Znalazłem nawet jeden z pierscieniem konfigurowalnym za 519 euro. No przepraszam bardzo ale chyba kogoś poj...ło.
Kuźwa droższe od złota. Co to się dzieje.
Są chore bo adapterów brakuje w każdej wersji na rynku. To i te prawa rynku zaczynaja działać, kiedyś podstawowy adapter 500-600 zł obecnie jeśli jest kosztuje dwa razy tyle. Ktoś kto nie musi mieć wstrzyma się pewnie z zakupem ale jak ktoś pilnie potrzebuje to kupi nawet w chorej cenie.
Ale może kupić w niższej cenie innego producenta, a te są i działają. Sam uzywam Viltroxa z pierscieniem.
no ale po co Wam te adaptery :) Canon wycofuje się z obiektywów EF, trzeba zmieniać szklarnię na RF ;)
Po pierwsze masa ludzi ma ogromną ilość szkieł EF, po drugie nadal Canon produkuje sporo obiektywów EF. Nadal też w ofercie RF są spore dziury. No i najważniejsze; olbrzymi rynek wtórny szkieł EF. Teraz będzie wiele perełek w coraz fajniejszych pieniądzach. Jak najbardziej jest sens kupić taki adapter i będzie jeszcze długo.
Adapter trzeba mieć. Problem ile sztuk :lol:
Odpinać obiektyw z adapterem czy bez. Mówię o mieszance szkieł EF i RF i częstym przepinaniu szkieł.
Można też nie mieć szkieł RF i na stałe zapięty adapter:) Jeszcze gorzej jak masz drugie body EF i pomieszane obiektywy tak jak ja teraz.
Co prawda nie mam R tylko M, ale też używam adaptera. Jedna sztuka w zupełności mi wystarcza, nie wiem po co miałbym nosić ich więcej. Faktycznie jeśli na korpusie masz szkło natywne, a z dwóch (kilku) obiektywów używanych przez adapter, chcę podpiąć akurat to, które z adapterem nie jest spięte, to jest więcej zabawy, ale wolę to niż dodatkową wagę i miejsce na kolejne adaptery.