Odp: Nikon D810 vs Canon 5D MIII
Cytat:
Zamieszczone przez
fotoamato
Zalezy mnie na jasnym obiektywie, wybiore cos z tych ponizej, chociaz ta stalka 20mm, to nie wiem ...
Nikon AF-S DX 17-55mm F/2.8 G IF-ED
NikonAF-S 14-24mm F/2.8G ED
Nikon AF-S 20mm F/1.8G ED
Nikon AF-S 17-35mm f 2.8 IF-ED
Ps; Msle ze chyba jednak 14-24 mm f 2,8
Proponuję przenieść się z takimi dylematami na sąsiednie forum. Tam jest zdecydowanie więcej osób które znają i używają te szkła.
BTW: postawa którą tu prezentujesz może mocno utrudnić uzyskanie jakiejkolwiek rzetelnej wiedzy w temacie.
Cytat:
Zamieszczone przez
fotoamato
zysk dzieki raz jeszcze za opodiwdzi, twoje zdanie nie intereuje mnie wiecej w tym temacie, pobaw sie z kims mlodszym od siebie w pyskowki.
Przyjacielu: nie zmieniaj tematu:
nie podobaja się Tobie Tokiny i Tamrony ,a ,a żadnego nowego nawet na oczy nie widziałeś.
Jako 30 letni emigrant biegły jesteś w conajmniej jednym języku innym niż polski.
I co nie umiesz znaleźć odpowiedzi w necie ?
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
spoko loko na tym forum możesz nawet pisać zero jedynkowo, po rosyjsku lub polishinglish byleby by na końcu padło słowo "aparat", "foto" lub "canon"
tutejsza moderacja poprawnej polszczyźnie mówi NIE
To jest naprawdę zaleta tego forum.
Cytat:
Zamieszczone przez
fotoamato
a piedolcie sie ****a wszyscy .
właśnie miałem pisać że canon ma świetne szerokokątne obiektywy np. 17-4/4L 16-35/4L, 11-24/4L można przebierać jak w ulęgałkach - różne szerokości, rożne budżety najczęściej lepsze od analogicznych konkurencji, ale jak czytam takie zdania w zaledwie 14 poście na forum to stwierdzam że mi się nie chce dalej pisać.
a jak czytam takie posty jak rozpoczynające ten wątek to od razy myślę - wkręt i prowokacja.
ostrzezenie wsadzcie sobie w papcie bedziecie wyzsi a bana pod pache tokine i tamrona pod druga :0 ...was i wasze polskie fora , to tyle tu o was mysle-
Wasze zdanie jak i was mam gleboko w powazaniu //LOL HA HA HA
Cytat:
Zamieszczone przez
fotoamato
bana pod pache tokine i tamrona pod druga :0 ...was i wasze polskie fora , to tyle tu o was mysle-
Szacun :prawdziwy polak ,emigrant i patriota w jednym :roll: ,
aż mnie korci ,aby podążyć tą drogą , ot tak dla fanu :mrgreen: .
btw
zdecydowałem się na edycję posta,
zanim ktoś potraktuje mój wpis : na poważnie.
Jakie chcesz robic zdjecia? Moze 5DsR i 11-24 mm f/4L USM ^^
Cytat:
Zamieszczone przez
fotoamato
ostrzezenie wsadzcie sobie w papcie bedziecie wyzsi a bana pod pache tokine i tamrona pod druga :0 ...was i wasze polskie fora , to tyle tu o was mysle-
Ja też nie mieszkam w Polsce ale właśnie przez takich jak ty "polaczków, polakko, i polactwo" mamy opinię jaką mamy.
Mam cichą nadzieję że już tu nie zajrzysz
Autor wątku przemógł się (?) i napisał, pewnie zbyt lapidarnie i nieco niezręcznie, iż pragnie nabyć aparat i szerokokątny obiektyw.
Nie napisał szczegółowo: jaki ma sprzęt, co fotografuje, ile testów przejżał już w internecie, dlaczego nie odpowiadają mu obiektywy innych firm, ile waży i w którym roku umarła babka stróża.
Odpowiedzi dostał, jakie dostał: trochę żartów, trochę pouczeń. Jak zwykle w tego typu przypadkach.
Autor się zjeżył, koledzy też zjeżyli i ... wątek się skończył. Taki lekki szablon :cry:
A gdzie tu peace, a gdzie love? :D