Odp: Co teraz oglądasz ciekawego w TV ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Podziwiam ludzi, którzy nie mają TV ! Naprawdę.
To żaden wyczyn. :) oglądałam dużo TV jako nastolatek i podczas studiów, zaczęłam od tego odchodzić, bo zauważyłam jak dużo zabiera mi to czasu, który mogłabym dużo produktywniej spędzić. Czasem na prawdę ciężko było się od niego odkleić! W chwili obecnej brakuje mi TV tylko w sytuacjach jak jestem chora i nadaję się tylko do biernego przyjmowania rzeczywistości. Wtedy z pomocą przychodzi internet, za kilka zł mam kilkadziesiąt programów TV na kilka dni. W chwili obecnej nawet kanały discovery puszczają coraz gorszą papkę i ciężko tam znaleźć coś godnego uwagi.
Naprawdę, zaprawdę powiadam ;) nie żałuję braku kablówki w domu.
ja wolę emitowane tu seriale "Bitwa o Go" lub "Apeesce kontra Fulfrejm"; czekam na kolejny sezon
Cytat:
Zamieszczone przez
Domcia
To żaden wyczyn. :)
Ja kilka lat nie miałem telewizora. "Kilka mieszkań temu" kupiłem jakiś kineskopowy 28", ale szlag go trafił podczas burzy i stwierdziłem, że prawie z niego nie korzystam - telewizji nie oglądałem w ogóle, raczej służył do oglądania filmów z innych nośników lub do grania.
Nowy telewizor i kablówkę sprawiłem sobie dopiero kiedy zauważyliśmy że dziecko (wtedy chyba około dwuletnie) chętniej posługuje się językiem angielskim niż polskim (np. podczas liczenia).
A przyczyną było to, że bajki oglądało z youtube... Tak, wiem - są tam też polskie bajki, ale prędzej czy później przeskoczy na coś angielskojęzycznego.
Dodatkowo chciałem zaoszczędzić lampę projektora, bo ten element ma dosyć krótką żywotność, a do tanich nie należy.
Sam oglądam telewizji bardzo mało - jakieś wiadomości czy cokolwiek "do spania", bo nawet jeśli coś sensownego się trafi, to nigdy o odpowiedniej porze.
Miałem ostatnio z kablówki zrezygnować, bo UPC mi chciało podnieść abonament, ale po wypowiedzeniu umowy dostałem znacznie korzystniejszą ofertę i jestem znów uwiązany na dwa lata... Ogólnie bez telewizji można żyć, bez neta gorzej :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
(...) ale po wypowiedzeniu umowy dostałem znacznie korzystniejszą ofertę i jestem znów uwiązany na dwa lata... Ogólnie bez telewizji można żyć, bez neta gorzej :-)
To masz jak ja :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Czasem wpadam na CB a userów :"zero" .
Może odpoczywają a może ogladają coś ciekawegow TV:
kabarety,film lub coś "na żywo" .
Czasem taka podpowiedź byłaby przydatna ,aby coś ciekawego zobaczyć /usłyszeć .
Teraz oglądam western na stopklatka:
Za kilka dolarów więcej.
Wykonawcy:
Clint Eastwood, Lee Van Cleef .
Te westerny to taki kicz,ale chętniej je oglądam niż filmy
z Van Dammem czy Lundgrenem ,a nawet terminatory już mi zbrzydły.
Filmy z lat 50-70 nie posługują się grafika komputerową ,
co jest zaleta ogromną .
Jak jedzie dyliżans,to dyliżans a nie animacja.
drogi kolego, mz w tv dla normalnego faceta nie pozostało już prawie nic prócz sportu na żywo ponieważ cała reszta to papka dla ludzi nie mających jak zabić czasu. Czasami obejrzę jeszcz jakiś dobry film na tvp1 czy 2 ale tylko dlatego że nie jest przerywany reklamami. Poza tym dno i 3 metry mułu !!! Poziom wielkiej trójki (tvp tvn, polsat) jest po prostu żenujący: te wszystkie telenowele, fabularyzowane pseudodokumeny, wszelkiego rodzaju programy szukające talentów czy nawet stronnicze wiadomości czy tandetna publicystyka wzbudzają we mnie odruch wymiotny. Po prostu ż e n a d a !!! czasem jeszcze zobaczę jakiś ciekawy dokument np na planette+ ale wszytsko inne to szmira, nawet NG czy Discovery zeszły na psy, nie dość żę rekama pogania reklamę to tylko mamy tam aukcje w ciemno, renowacje hotrodów i poszukiwaczy złota..... ludzie, ile można ... powszechny dostęp do szybkiego neta już niedługo pochowa w grobie tv jaką znamy a ja z niekłamaną radością obejrze sobie jej pogrzeb :twisted:
Telewizji właściwie nie oglądam ale gdybym miał wymienić jakiś sensowny kanał to byłby to TVP Kultura. Z mojego punktu widzenia najbardziej potrzebna funkcja w TV to automatyczny "mute" na czas nadawania reklam, najlepiej z black screenem.
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
mz w tv dla normalnego faceta nie pozostało już prawie nic prócz sportu na żywo
Mam nadzieję ,ze nie masz na myśli skórki kopanej :roll:
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
gdybym miał wymienić jakiś sensowny kanał to byłby to TVP Kultura
Tak,tytuł kanału myląca.
Można tak zobaczyć świetne filmy,mnie sie podobają produkcje japońskie,
strasznie trudno zrozumieć i samurajską kulturę .
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
Poziom wielkiej trójki (tvp tvn, polsat) jest po prostu żenujący: te wszystkie telenowele, fabularyzowane pseudodokumeny, wszelkiego rodzaju programy szukające talentów czy nawet stronnicze wiadomości czy tandetna publicystyka wzbudzają we mnie odruch wymiotny. Po prostu ż e n a d a !!!
Mówimy co oglądać ,a nie czego nie oglądać.Łatwiej wymienić kilka programów godnych uwagi niż kilkadziesiąt adresowanych do czytaczy super expresu ,faktu i podobnych ( a jednak kupowanych) wydawnictw.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Mam nadzieję ,ze nie masz na myśli skórki kopanej :roll:
cóż, nie oglądam żadnej ligii a juz na pewno nie polskiej, (nawet nie wiem kto jest mistrzem) ale nie odmówię sobie jakichś ciekawych spotkach od 1/8 Ligii Mistrzów czy meczów końcowej fazy ME czy MŚ. Jednak głównie siatkówka i tenis, ręczną i F1 też nie pogardzę no i neiktóre konkurencje na IO ...
A ja pohejtuję trochę. Ostatnio uderzyło mnie co się stało z kanałami dokumentalnymi brytyjskimi. Animal planet to teraz ciągłe oglądanie kotków u weterynarza. Ni ch.. nie poznasz bliżej np. jakiegoś gatunku zwierząt choćbyś cały dzień poświęcił. W Discovery jakieś bzdurne tasiemce o tym jak jacyś marni telewizyjni celebryci przerabiają stare auta. A najlepsze są programy na kanale History: "wojny magazynowe", "królowie lombardu".
Dla mnie tv to głównie tenis live, parę innych dyscyplin i czasem newsy. Reszta traci na jakości. Z małymi wyjątkami.
Ja ostatnio ogladalem mecz Polska-Katar. W ciagu tygodnia u nas nikt nic nie oglada w TV (rodzina 2+2). W weekend (piatek wieczorem) syn sie uaktywnia. W niedziele przy poranej kawie obejzymy jakis film.
Drugi telewizor nawet nie jest podlaczony do anteny, sluzy do ogladania filmow. Co rocznie mamy calkowita przerwe od TV (2 do 4 tygodni), zanim ktos sie zorientuje ze trzeba znow wykupic abonament.
Pewnie TV moglby dla nas nie istniec, ale z drugiej strony filmy ogladamy wiekszosci z plyt, wiec pewnie dlatego tak latwo z niego zrezygnowac.
Coz z tego ze TV nie pozera nam czasu, jak robi to net i to jeszcze w wiekszym stopniu :(