Odp: TV i internet od NETIA - szukam użytkowników i mam pytania
Miałem stacjonarny tel. (z darmową godziną :eek:) i net od Netii. Wysłałem faksem wypowiedzenie w ostatni dzień stycznia (miałem potwierdzenie). Przez kolejne miesiące tą godzinę darmową traciłem na... słuchanie muzyki w oczekiwaniu na rozmowę z konsultantem (rekordowy czas oczekiwania miałem 21min).
W połowie kwietnia wreszcie sygnał w telefonie przestał być słyszalny.
Więcej rekomendacji chyba nie potrzeba?
SZEROKIM ŁUKIEM OMIJAĆ!
Wytalkowane z GT-I9100
Większość z Was jedzie po tej jakości obsługi, itd. itp. Nie miałem Netii, ale wszędzie gdzie mam infolinię to akurat jest bardzo podobne, czy to jakiś operator, czy duży sklep internetowy...
Ponownie doprecyzuje pytanie - jak z jakością obrazu w technologii HFC???
Witajcie,
więc tak...
po zmianie umowy z UPC, odstąpieniu do tej zmiany, zawarciu umowy z Netia, odstąpieniu od umowy z Netia, zawarciu znów umowy z UPC (ale na ofercie "utrzymaniowej"), tygodniowej przerwie od neta i TV, mam... UPC za 59,90 PLN miesięcznie, a w tym:
TV MAX HD z nagrywarką
Internet 30 Mb/s
Telefon 60 min
umowa na 2 lata
za powyższe dotychczas płaciłem 105 PLN (co prawda w telefonie było więcej minut, ale on mi i tak służy do odbierania rozmów z zagranicy tylko)
+ w opcji HBO na miesiąc gratis, potem 25 PLN miesięcznie z możliwością rezygnacji kiedy chcę.
Jeśli nie macie już zobowiązań, to wypowiadajcie umowy i walczcie :)
Tajna promocja, którą dają w ostateczności nazywa się Wielka Rewia Usług II ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
po zmianie umowy z UPC, odstąpieniu do tej zmiany, zawarciu umowy z Netia, odstąpieniu od umowy z Netia, zawarciu znów umowy z UPC (ale na ofercie "utrzymaniowej"), tygodniowej przerwie od neta i TV, mam... UPC za 59,90 PLN miesięcznie, a w tym:
TV MAX HD z nagrywarką
Internet 30 Mb/s
Telefon 60 min
umowa na 2 lata
za powyższe dotychczas płaciłem 105 PLN (co prawda w telefonie było więcej minut, ale on mi i tak służy do odbierania rozmów z zagranicy tylko)
+ w opcji HBO na miesiąc gratis, potem 25 PLN miesięcznie z możliwością rezygnacji kiedy chcę.
Jeśli nie macie już zobowiązań, to wypowiadajcie umowy i walczcie :)
No to całkiem niezły deal wyszedł, ale po co było to zamieszanie z Netią w ogóle?
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
No to całkiem niezły deal wyszedł, ale po co było to zamieszanie z Netią w ogóle?
No cena niezła, a co do pytania o Netię - bo zgłupiałem przez chwilę !? :mrgreen:
Kusiło mnie coś nowego ;)
Mam internet i telewizję od netii od pół roku. Do dziś zero problemów tak z internetem jak i z telewizją. Mogę polecić. Chociaż cena oferty utrzymaniowej wyżej podanej jest chyba bezkonkurencyjna ;)
Przy pierwszej umowie tez mialem malo problemow, po przedluzeniu zaczely sie konkretne, bylem oskarazny i straszony komornikiem :) Sprawa rozbila sie o dyrekcje Netii, bo powiedzialem sobie, ze nie odpuszcze. Rok po zakonczeniu calej sprawy dzwonili i wramach przeprosin dawali super waruk... :)
Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
Netia - never again! Próbowali kombinować ze ścinaniem łącza do 10% i udawali głupich parę dni. Dopiero jak udowodniłem screenami z testów to w ramach rekompensaty zrobili mi abonament za 1zł za miesiąc gdzie miałem kiepskie transfery. Ale to nie koniec, ich BOK to żenada i delikatnie mówiąc biegunowe odmienne od profesjonalizmu. Rozłożył mnie telefon pani z Netii, która chce mi zaoferować nowe warunki umowy (obecna się na szczęście kończy) - na moje słowa że nie jestem zainteresowany oburzony głos w słuchawce "no ale przecież się panu umowa kończy!".... koniec rozmowy nastąpił natychmiast z mojej strony.
Wg moich doświadczeń - kiszka,,, do tego na starej gazecie podana....
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
No cena niezła, a co do pytania o Netię - bo zgłupiałem przez chwilę !? :mrgreen:
Kusiło mnie coś nowego ;)
A propos UPC - po moich bojach poradziłem koledze żeby również złożył wypowiedzenie. Zgodnie z oczekiwaniami - poskutkowało to znacznie lepszymi warunkami.
I teraz najlepsze - może z miesiąc po podpisaniu nowej umowy dostał pismo, że podnoszą mu prędkość łącza do 120 Mbps i zarazem abonament o 7 zł.
Czyli dokładnie takie samo pismo, które było powodem wypowiedzenia umowy przeze mnie.
Nie wiem czy to jeszcze w ramach starej akcji, czy tam po prostu pracują idioci...
Tam po prostu jest masówka i nie ogarniają tego czasem ;)