Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: TV i internet od NETIA - szukam użytkowników i mam pytania

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Question TV i internet od NETIA - szukam użytkowników i mam pytania

Witajcie,
    czy są wśród Wad użytkownicy netu i TV od NETII?
    Pytam bo u mnie w bloku się pojawili, UPC wreszcie ma konkurencję i generalnie oferta Netii jest o prawie 2/3 tańsza niż mam w UPC.

Moje pytania są takie:
    1. Czy rzeczywiście jest problem jak się ogląda w HD z uciekającymi klatkami – pytam bo czytałem trochę o tym w necie.
    2. Kwestia kanałów gwarantowanych i niegwarantowanych – czy zdarzyło się Wam, by wyłączali kanały niegwarantowane, tzw. u nich testowe i promocyjne?

A może jest tu Ktoś kto przeszedł z UPC do Netii – prośba o podzielenie się spostrzeżeniami.

Z góry dziękuję za wypowiedzi.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: TV i internet od NETIA - szukam użytkowników i mam pytania

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Witajcie,
    czy są wśród Wad użytkownicy netu i TV od NETII?
    Netia to jest chyba najgorszy z możliwych wyborów... Parę lat temu, jak wchodziła konieczność wybierania numerów kierunkowych dla rozmów lokalnych mieliśmy u nich wykupioną preselekcję. Na jednym z numerów usługa nigdy nie była aktywna (linia obsługiwała głównie fax, więc nie była intensywnie używana), ale Netia nie znalazła powodu do rozpatrzenia reklamacji, choć kasę pobierała ze dwa czy trzy lata.

Kolega próbował bezskutecznie rozwiązać z nimi umowę przez 3 czy 4 miesiące... Omijać szerokim łukiem, jeśli tylko masz wybór!

Pytam bo u mnie w bloku się pojawili, UPC wreszcie ma konkurencję i generalnie oferta Netii jest o prawie 2/3 tańsza niż mam w UPC.
    Napisz co masz w tej chwili od UPC (jakie łącze, jaki pakiet TV) i ile za to płacisz, to może będę ci w stanie coś doradzić. Akurat jestem z UPC "na bieżąco" ;-)
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 19-12-2014 o 13:50
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu
    Miasto
    022

Netia to słaby serwis i paskudna obsługa klienta. Mieliśmy to rok zamiast TPSA i był dramat

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

W UPC dramatem są awaryjne dekodery oraz skandaliczna infolinia. Mój rekord czasu oczekiwania na polaczenie wynosi ponad trzydzieści minut. Z drugiej strony, od wielu lat korzystam i raczej ich nie zmienię, bo w PL nie ma jednej porządnej firmy.

Uzależniony

Mam internet z tv osobistą z netii. O ile z internetu jestem zadowolony to tv jestem zdruzgotany
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    W UPC dramatem są awaryjne dekodery
    Trochę ich mają, o którym konkretnie mowa?
    Ja mam takie Cisco:

I generalnie zły nie jest, ale kilka minusów mogę wymienić:
    - ze 3-4 razy zdarzyła się zawiecha, a wczoraj np. trzeba mu było wymusić czyszczenie Cache (bo HBO nie chciało "wskoczyć")
    - nie da się przestawić kolejności kanałów
    - przyciski pilota trzeba czasem dosyć mocno naciskać i kierować go bezpośrednio na tuner
    - OSD ma w niskiej rozdzielczości - trochę trąci już myszką
    - miewa problemy z wybudzeniem dysku, tj. czasem by coś nagrać lub odtworzyć trzeba tuner wyłączyć i włączyć ponownie

Poważniejszych awarii przez (chyba) trzy lata użytkowania nie stwierdziłem

oraz skandaliczna infolinia. Mój rekord czasu oczekiwania na polaczenie wynosi ponad trzydzieści minut
    Tu akurat narzekać nie mogę, ale też korzystałem z infolinii może ze cztery razy.

Z drugiej strony, od wielu lat korzystam i raczej ich nie zmienię, bo w PL nie ma jednej porządnej firmy.
    Ale wypowiedzieć umowę (jeśli ta na czas określony się już skończyła) zawsze warto.

Na pewno Netia nie jest godną polecenia alternatywą, a Vectra niestety w Krakowie nie jest obecna.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Nie masz czego żałować jeśli chodzi o Vectrę. O ile oferta TV jest jeszcze do zaakceptowania, to z internetu jestem bardzo niezadowolony.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

vectra w ogóle jest nieporozumienie, co chwile neta wyłączają, ciągłe awarie i maile, że mogą wystąpić problemy..
    Kontakt z nimi to udręka a w mieście do ich biura są takie kolejki że cały dzień by trzeba stać
    SONY

Ja obecnie mam Orange funpack nie przez antene tylko kabel i czaaaasem niektóre kanały w HD smużą ale to nie jest reguła, chodzi sprawnie (Neostradę miałem od zawsze, teraz mam opcję do 20 mb). Miałem NC+(jeszcze cyfra+ jak nie było połączenia) i hmmm tam tylko kanały były. UPC mój ojciec testował przez jakiś czas i mówi że bardzo dobrze technicznie ale jakościowo to jednak ujdzie w tłoku-nawet w HD.

Coś już napisał Awatar mariusz231

Dziwne mam vectre ponad 4 lata i zero problemow po za jakimis 2-3 awariami przez ten czas... Netie mialem 4 lata i nie polecam ciagle problemy z telefonem i internetem. Nawet po rozwiazaniu umowy dostalem wezwanie do zaplaty, bo rzekomo cos im bylem dluzny... Sprawa rozbila sie o uokik i uke i dyrektora netii. Do tej pory mam u nich konto na ktore moge sie zalogowac, a mialo byc skasowane po rozwiazaniu umowy... umowe podpisuje sie na 24 okresy rozilczeniowe nie na 24 miesiace i pelno kruczkow nie warto, chyba, ze ktos lub dzwonic na infolinie co chwile...

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
    Ostatnio edytowane przez mariusz231 ; 19-12-2014 o 16:54
    C450D/T17-50 2.8/C70-210 3.5-4.5

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów