Odp: (mały) Aparat na wyprawy w góry
Eee tam... Nie znam się na wykresach i tabelkach. Bardziej ufam swoim oczom.
Oprócz Canona (i innych) użytkuję też A55 i R1, które mają u mnie dożywocie.
W obu robię tylko jpeg-i i w obu wychodzą bardzo dobrze. Nie sądzę, żeby skiepścili je w nowych modelach.
Czyli w końcu jak to jest z tymi JPEGami na SONY?
K_4 - jeśli przyzwyczaiłeś się do jakości 5D3 (czy innej FF) - nie marudź i targaj kilogramy. Nic małego go nie zastąpi. Jeśli jednak godziłbyś się na pewne kompromisy, aby odciążyć plecy proponowałbym EOSa M. Ujeżdżam to ustrojstwo od kilku tygodni i jest dość sympatycznie :)
Ja sobie powiedzialem ze albo sie chodzi w gory ale sie chodzi fotografowac w gory. Jak chodze w gory to biore Nex6, jak fotografowac w gory to wtedy FF i szkla. Ale to jest inna aktywnosc i inne oczekiwania.
Cytat:
Zamieszczone przez
filemoon
Ja sobie powiedzialem ze albo sie chodzi w gory ale sie chodzi fotografowac w gory. Jak chodze w gory to biore Nex6, jak fotografowac w gory to wtedy FF i szkla. Ale to jest inna aktywnosc i inne oczekiwania.
Dokładnie, ja w 1 opcji biorę nex7 z 16mm do tego w drugiej kieszeni konwerter ECU na 12mm !
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
K_4 - jeśli przyzwyczaiłeś się do jakości 5D3 (czy innej FF) - nie marudź i targaj kilogramy. Nic małego go nie zastąpi. Jeśli jednak godziłbyś się na pewne kompromisy, aby odciążyć plecy proponowałbym EOSa M. Ujeżdżam to ustrojstwo od kilku tygodni i jest dość sympatycznie :)
Nie marudzę - jestem twardy ;)
Zrobiłeś tym EOS M jakieś krajobrazy? Jeśli tak wrzuciłbyś przynajmniej jedną fotkę?