Odp: Adobe CC dla fotografow - PS + LR oraz Lightroom Mobile
chyba chodzi o to ze to idzie przez chmure na serwery Adobe?
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
chyba chodzi o to ze to idzie przez chmure na serwery Adobe?
Ale to nie jest prawda.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Rozwiniesz o co chodzi z tym oglądaniem zdjęć?
Ktoś wcześniej pisał o przechodzeniu zdjęć przez serwery Adobe i chmurę.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Dlaczego? Synchro idzie przez internet, do Adobe i stamtad jest wgrywane na iPada. Masz dostep do swoich zsynchronizowanych kolekcji przez www na lightroom.adobe.com.
Gdyby to szlo pomijajac serwery adobe, po sieci lokalnej to by byla bajka bo wystarczyloby pare minut zeby zsynchronizowac kolekcje. Tak jak jest to teraz, moze zajac nawet wiele godzin, w zaleznosci od wielkosci kolekcji.
Cytat:
Zamieszczone przez
sfw
Ktoś wcześniej pisał o przechodzeniu zdjęć przez serwery Adobe i chmurę.
Praca odbywa się lokalnie, jak do tej pory. Chmura dotyczy w zasadzie wyłącznie licencjonowania pakietu.
Nie wyobrażam sobie tych peta-exa-zettabajtów danych przewalanych przez sieć... Przecież jeden obrazek obrabiany w Photoshopie może "ważyć" kilkaset megabajtów. Żadna firma (może z wyjątkiem Google) nie ma takiej infrastruktury.
Można część plików trzymać na serwerach Adobe, ale to ty o tym decydujesz. Nie ma przymusu.
Zresztą - jest trial 30-dniowy CC, możesz sam spróbować.
Cytat: "The Lightroom Web View also allows you to look at synchronised photos, edited and otherwise, through a web browser. You cannot edit them here, but you can view inside Collection folders and share pictures. There is also a slideshow mode. And any edits made on the iPad or desktop/laptop will also be applied in real-time to the browser version of a picture too."
Czyli to nie jest lokalnie. To nie chodzi o pliki PSD tylko smart previous ktore maja conajwyzej 4MB. To wszystko leci w internet zanim dotrze do iPada.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Praca odbywa się lokalnie, jak do tej pory. Chmura dotyczy w zasadzie wyłącznie licencjonowania pakietu.
Nie wyobrażam sobie tych peta-exa-zettabajtów danych przewalanych przez sieć... Przecież jeden obrazek obrabiany w Photoshopie może "ważyć" kilkaset megabajtów. Żadna firma (może z wyjątkiem Google) nie ma takiej infrastruktury.
Można część plików trzymać na serwerach Adobe, ale to ty o tym decydujesz. Nie ma przymusu.
Zresztą - jest trial 30-dniowy CC, możesz sam spróbować.
Ale przecież wcale nie muszą zbierać wszystkiego ... Ja już przeanalizowałem, że CC jest nie dla mnie więc nie będę go próbował.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
Czyli to nie jest lokalnie. To nie chodzi o pliki PSD tylko smart previous ktore maja conajwyzej 4MB. To wszystko leci w internet zanim dotrze do iPada.
Nie używałem Lightrooma z tego pakietu, tylko Photoshopa.
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
A wiesz ze patrzyłem dziś na to elements+ ?:) Tak z ciekawości w sumie, jeszcze muszę się temu bliżej przyjrzeć.
Nawet zainstalowalem elements 12 żeby porównać do 11 :) Jest pare zmian ale 11 i tak jest dobre do podstawowych rzeczy.
Ja proponuje doinstalować elementsxxl można pobrać i przetestować, jak dla mnie LR z elements12 z elementsxxl w zupełności wystarcza :)
josephcom - elements xxl chyba nie ma na mac'a.