Jeśli będą filmowane widoczki za dnia to i szkło nie będzie ciemne ;) Na dobre jasne szkło trzeba niestety położyć kilkukrotną wartość tego body.
Wersja do druku
Jeśli będą filmowane widoczki za dnia to i szkło nie będzie ciemne ;) Na dobre jasne szkło trzeba niestety położyć kilkukrotną wartość tego body.
Wtrace sie jak zwykle i dorzuce cos od siebie, jesli raz piszesz ze moze 24-70 a potem ze moze 70-200, no to wez pod uwage ze to calkiem inne ogniskowe!
Fimowalas juz kiedys lustrzanka, to nie to samo co kamera!
Nie wiem co dokladnie chcesz filmowac, ale wiedz ze IS nie zastapi ci dobrego stabilizatora, dobrze tez zakupic dobry ekran podgladowy, dobrze miec jest dobry statyw z dobra glowica, mikrofon zewnetrzny, oswietlenie itd.to takie minimum dla pasjonata amatora.
Piszesz ze musisz kupic, nie rozumiem czy to pieniadze z jakichs tam dotacji, czy poprostu taki kaprys, bo jesli to drugie i nie masz do tego pasji to wiedz ze szybko sie zniechecisz?
:D
Pytałem się co chcesz kręcić. Czyli do czego to szkło. Nie wiem co tu można precyzować. Użyłem kręcać, w analogii to focić. Bo z tego co na razie piszesz, to prawdopodobnie jakieś mega produkcje to nie będą.Cytat:
Sprecyzuj pytanie to odpowiem
Pomiędzy 4 a 2.8 jest 1 EV. Do filmowania i tak będziesz trzymać czasy bliżej 1/50. Film jest mocno pomniejszany (przecież to tylko 1920) szum będzie tym sposobem mocno zredukowany.
ty chyba nie do konca rozumiesz czego potrzebujesz, a raczej brak ci podstawowej wiedzy
bo z tego "opisu" to powinien cie interesować c 70-200 2.8 is ewentualnie stalka
tak mi się wydaje
Noo, z fotograficznych to 70-200 2.8 IS, 85 1.2, 135 2.0 i prawdziwy statyw czy uchwyt-rig (co Ci tam bardziej odpowiada) oraz akcesoria follow-focus, przyzwoity ekran.
Mam nieodparte wrażenie, że dla założycielki tego wątku pożyteczne będzie forum filmowe canona:
videoDSLR.pl | filmowanie lustrzankami Canon 5D, 7D, 60D, 550D, wideo filmowanie • Canon
kamila24 Chcesz byc oddalona od obiektu,chcesz stabilizacji, bokeh i jakosci, to juz sama sobie odpowiadasz na pytanie ze potrzeba ci 70-200 2.8II.
Gdzies tam w kolejnym watku pytasz o stabilizacje...a co bedziesz filmowac, bedziesz sie poruszac podczas filmowania czy nie?