Odp: Zestaw na start- body, szkła, lampa..
To ja jeszcze zamieszam.
A może tak 6D + jakaś fajna stałka? 50? 28? 35? Co do jakości obrazka wszystkie powyższe wypasione zestawy mogą się schować ;).
Kiedyś uważałem to za niemożliwe a jednak z czasem do tego doszedłem - spokojnie mogę ogarnąć większość tematów zestawem 5D + 24 lub 5D + 35. Z jedna jasną stałką można wyczyniać cuda...
ja dziś na 100% w aps-c wszedłbym w nikosia, nie warto się kierować stereotypami...
Cytat:
Zamieszczone przez
karla..
jak komputer to asus, jak aparat to canon, jak telefon to nokia.. itp :)
Miałem nie komentować, a skomentuję... Jak w obecnych czasach można pracować na telefonie marki Nokia ?!?! Bez Androida lub iOS ?!?! Chyba, że mówimy o Nokii 3310 lub 6310i, to wiem że to jest dobra Nokia ;) Telefon do dzwonienia ;)
Co do Nikona - zobacz co potrafi Nikon D7100 ;) Sam mam 60D, ale jestem zachwycony tą puszką tak samo jak Pentaxem K-5, które w rękach miałem i obrazek na żywo widziałem ;)
6D hmm.. chyba wole na początek 60 :) a duża jest różnica?
jeśli chodzi o nokię to chodzi mi własnie o barowe dawne fony do dzwonienia ;D posiadam jeden do dziś bo te wszystkie dotyki w niektórych warunkach nie zdają egzaminu :P
tematu nikona nie kontynuujmy :D
może zaoszczędzić na body i kupić coś pokroju 40d, a różnice zapakować w szkła s18-35, t90mm, fish-eye samyang 8mm i lampe yn568 z czasem body można wymienić, a 40d to zacny model i można go kupić w dobrym stanie za 700-800zl. ja się już nauczyłem najpierw szkło, a potem body. 60d wg. mnie jest mocno nieciekawy.
--- Kolejny post ---
może zaoszczędzić na body i kupić coś pokroju 40d, a różnice zapakować w szkła s18-35, t90mm, fish-eye samyang 8mm i lampe yn568 z czasem body można wymienić, a 40d to zacny model i można go kupić w dobrym stanie za 700-800zl. ja się już nauczyłem najpierw szkło, a potem body. 60d wg. mnie jest mocno nieciekawy.
Cytat:
Zamieszczone przez
karla..
6D hmm.. chyba wole na początek 60 :) a duża jest różnica?
Duża? Powiedziałbym, że pod względem jakości obrazka dzieli je przepaść ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
adam1004a
może zaoszczędzić na body i kupić coś pokroju 40d, a różnice zapakować w szkła s18-35
Bez sensu. Przy budżecie jaki tu bierzemy pod uwagę nie ma się co pchać w stare body. Za tą cenę można mieć fajny zestaw bez wielkich wyrzeczeń.
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
8000zł x 23% = 1840zł ?
Błąd w obliczeniach. Powinno być:
8000zł / 123 * 100 = 6504zł z groszami - kwota netto na fakturze
6504 * 23% = 1496zł - kwota VAT
Autorka ma 8000zł, więc zakładam, że ma tyle w banknotach. W sklepie zapłaci kwotę brutto.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
60d+17-55/2.8+70-200/4
a gdzie obiektyw makro na którym autorce najbardziej zależy ?