Odp: Sklep fotoaparaciki.pl - chamstwo, bałagan
Na pewno masz racje w swojej ocenie takiego postępowania ale myśle, że temat wyczerpaliśmy i nie bijemy więcej piany w tym temacie. Róbmy zdjęcia dzielmy się opiniami ( tak jak Ty ) i miejmy nadzieję, że tego typu przypadków będzie coraz mniej od wszystkich sprzedawców. Kultura sprzedaży będzie rosła, bo rynek sam będzie eliminował nierzetelnych.
Cytat:
Zamieszczone przez
janrusek
Co do postów "mogłeś nie odbierać przesyłki": skąd miałem wiedzieć co jest w środku? Co prawda w pierwszej przesyłce wszystko było (akumulator, paragon, etc), ale skąd miałem wiedzieć, czy nie zapomnieli czegoś jeszcze wsadzić do mojego zamówienia. To chyba logiczne postępowanie - skoro zamawiasz coś z danego sklepu, przesyłka przychodzi, a kilka dni później przychodzi kolejna z tego sklepu - to raczej coś jest na rzeczy - no chyba że jak pokazuje ten przypadek, po prostu w sklepie mają burdel, ale tego nie idzie przewidzieć.
Pozdrawiam.
Co to jest za pokrętna logika - dostałeś jak piszesz w pierwszej przesyłce wszystko co zamówiłeś, to czego się niby spodziewałeś Kolego ? To że w sklepie ktoś się pomylił nie podlega dyskusji. Po prostu mogłeś nie odbierać lub odesłać za pobraniem
W czym problem - ktoś się pomylił a Ty poczułeś się urażony, bo komuś ze sklepu nie zależy. To nie powinien być Twój problem i nie jest to powód do szkalowania firmy z powodu jakiegoś pracownika.
Panowie
Znowu w kolejnym wątku tworzymy brazylijską telenowę.
Było, stało się a życie toczy się dalej
Cytat:
W czym problem - ktoś się pomylił a Ty poczułeś się urażony, bo komuś ze sklepu nie zależy. To nie powinien być Twój problem i nie jest to powód do szkalowania firmy z powodu jakiegoś pracownika.
Czego Ty od niego chcesz - pracownik sklepu zachował się nieprofesjonalnie i dał Ciała, chłopak chciał być uczciwy i odesłać i na koniec słyszy że wykorzystał okazję. Pewnie szef kazał temu pracownikowi pokryć koszty wysyłki stąd ten nieprzyjemny komentarz na sam koniec a Ty co przykre zachowujesz się jakbyś był właśnie tym rozgoryczonym pracownikiem
A kupował ktoś od nich używane szkło ?
Dość mocno zastanawiam się nad:
http://allegro.pl/canon-70-200-mm-f-...268659767.html - poprawiony link
aczkolwiek mam małe wątpliwości,a do Łodzi za daleko żebym pojechał osobiście sprawdzić czy wszystko jest ok.
Cytat:
Zamieszczone przez
Żwirek
a co mają wspólnego Fotoaparaciki ze szkłem kogoś z Opola bo tego nie rozumiem ? jakaś tajna filia czy co ? :D
Przepraszam mój błąd, pomyliłem linki.
Teraz juz jest wsio ok :)
http://allegro.pl/canon-70-200-mm-f-...268659767.html
Cytat:
Zamieszczone przez
Żwirek
Jako autor wątku odpowiem Ci, że nie ma reguły. Na tyle transakcji ile oni robią mają 12 negatywów, a są dość dużym sklepem i to w sumie mogło się zdarzyć. Towar który zamówiłem był w porządku, taki jak chciałem i tak dalej, problemem było totalne chamstwo obsługi, czy tam kogoś z kierownictwa sklepu, ale tak jak mówię - nie ma reguły.
Zależy na kogo się tam trafi, jest taki jeden koleś który jest wybitnie chamski, jeden gość zamotany i niechętny do dyskusji, a miałem też przyjemność rozmawiać z człowiekiem kompetentnym i rozumnym. Niestety oten ostatni wygląda na to, że nie zajmuje się już sprzedażą tylko jest kimś na wzór marketingowca czy coś.