Odp: Wyposażenie na "początek"
Hej.
Jako też jeszcze zupełny amator,mogę Ci potwierdzić, że na początek te dwa szkiełka Canonowskie będą OK, potem sama zdecydujesz, czego potrzebujesz;)
C 18-55 IS mam i raczej się go nie pozbędę, bo sprawdza się "u cioci na imieninach", optycznie bardzo dobry,przyzwoita stabilizacja.
C 55-250 IS kilka dni testowałem i, jak wyżej.
Jeśli zależy Ci na statywie, to lepiej w niego zainwestuj. Nie kupuj :super wytrzymałych, profesjonalnych" itp. za 80-100 zł, bo naprawdę szkoda tylko kasy.
tamron 70-300 usd > canon 55-250
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
tamron 70-300 usd > canon 55-250
A kasa ??
Cytat:
Zamieszczone przez
Mike7
Do zdjęć w ruchu - zapomnij o tym szkle, za wolne...
Za wolny to moze byc co najwyzej fotograf ;-)
Jak widać, każdy lubi coś innego ;) Myślę, że na początek swojego wyposażenia skład będzie taki:
Canon 650D
Canon 18-55 is
Canon 50 f/1.8
Canon 55-250 is
Plecak
Statyw
Monopod
Zapasowy akumulator
Osłona na LCD
Jeśli chodzi o budżet to się spokojnie zmieszczę, więc zastanawiam się nad lampą jeszcze. Jednak w tym temacie jestem totalnie zielona, może coś polecicie??
Cytat:
Zamieszczone przez
tereferekuku
A kasa ??
obecnie jest w dziale giełda ostra sztuka od Cichego za 1100zł :> na gwarancji :)
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
obecnie jest w dziale giełda ostra sztuka od Cichego za 1100zł :> na gwarancji :)
Wiesz, chyba wolę na początek zestawik jak powyżej wspomniałam. Z biegiem czasu mogę wymieniać na lepsze, a na dzień dobry chciałabym mieć trochę opcji a nie ograniczać się tylko do 1 szkła.
Cytat:
Zamieszczone przez
Red Power
Jak widać, każdy lubi coś innego ;) Myślę, że na początek swojego wyposażenia skład będzie taki:
Canon 650D
Canon 18-55 is
Canon 50 f/1.8
Canon 55-250 is
Plecak
Statyw
Monopod
Zapasowy akumulator
Osłona na LCD
Jeśli chodzi o budżet to się spokojnie zmieszczę, więc zastanawiam się nad lampą jeszcze. Jednak w tym temacie jestem totalnie zielona, może coś polecicie??
Bardzo dobry zestaw na poczatek. Z lamp moze Youngnuo YN-565EX? Ja nia blyskam i daje rade.
Jak bierzesz pod uwagę wersje nisko-budżetowe to polecam jednak YN 468II jako pierwszą lampę. Ma TTL, nie ma HSS i ma mniejszą moc niż YN-565EX (ale kosztuje połowę ceny 565ale spokojnie wystarcza do 95% zastosowań (wiem bo mam ;-)).
Czy na początek w ogóle jest potrzebna dodatkowa lampa poza błyskadełkiem zamontowanym w puszce? Oj, nie sądzę.