Patrz ja tez instalowalem swiadomie, ale po instalacji poswiecilem jeszcze kilkanascie sekund na skonfigurowanie go i nie posiadam takich jak ty objawow :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez piast9
Wersja do druku
Patrz ja tez instalowalem swiadomie, ale po instalacji poswiecilem jeszcze kilkanascie sekund na skonfigurowanie go i nie posiadam takich jak ty objawow :roll: .Cytat:
Syf w trayu pojawia się już w czasie instalacji. Ok, powywalałem później wszystko co mi niepotrzebne, ale to nie tak powinno być moim zdaniem.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Niemniej jednak i tak jest lepiej niż kiedyś, gdy każde uruchomienie playera wyświetlało nag-screen, żeby kupic wersję pro.
No jesli to nie tak powinno byc to jestes zdecydowanie typem uzytkownika Mac a nie Windows. Mac jest ustawiony wlasnie tak jak ma byc (teoretycznie) ... Windows i PC sa konfigurowywalne.Cytat:
Co ma do tego windows? Nie rozumiem. ZTCW quicktime i itunes to nie są windziane wynachodki.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Apple zmusza mnie do zainstalowania itunes, które na dodatek bez mojej wiedzy chce się łaczyć na zewnątrz. Co za informacje chce wysyłać jeszcze przed zaakceptowaniem licencji?
Trzeba itunes sobie potem usuwać, jeśli chce się mieć tylko quicktime. To tak ma być? Moim zdaniem instalator powinien o to pytać. Na jakiej to by nie było platformie.
jestem uzytkownikiem zarowno maca jak i pcta, na maku nie mialem wyboru - to intgralna czesc sytemu
ale na pececie mam zainstalowane QuickTime_Alternative ktory nie wpierdziela sie z jakims zbednym syfem.
dla uczulonych na jabłka jak znalazl :mrgreen:
Cytat:
Przy twoim poziomie paranoi Windowsy maja bardzo pozyteczna funkcje:
http://www.gnemar.de/fun/bilder/dragdrop.jpg
O, i bardzo fajnie. Zaraz się spróbuję pobawić i połaczyć to do kupy z RealAlternative, którego już używam. Pewnie wystarczy kodeki jakoś dołączyć do MediaPlayer Classic.Cytat:
Zamieszczone przez bonk
:-? Nie lubię trojanów i tyle.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
iTunes jest to co świadomie ściągnąłeś więc nie ma pytania :D.Cytat:
Ikonka w Trayu to pomocnik, nie pierwszy taki program co ma swoją ikonkę i nie ostatni. Warto się zapoznać... i wyłączyć ;).
Co do skrótów w pasku szybkiego uruchamiania to z tego co wiem wkakują tam różniaste inne ikonki nawet jak się ich nie chce i nikt nie robi problemu, tylko konfiguruje jak mu się podoba.
Apple Cie do niczego nie zmusza, bo to co ściągasz to pakiet iTunes + QuickTime. BTW wystarczy po ściągnięciu instalki kliknąć ją prawym klawiszem myszy i od razu widać, że WinRAR może ją rozpakować ;). Wystarczy rozpakować i zerknąć do środka, a tam kupa pliczków od iTunes i instalka do QuickTime'a która nie ma powiązań z iTunes. Skopiuj ją sobie i będziesz miał na przyszłość. Bez urazy, ale zamiast być przewrażliwionym na trojany kradnące listy haseł do kont bankowych i inne takie może lepiej nauczyć się rozsądnie klikać ;).Cytat: