Tak ogólnie to w sumie Akustyk masz rację. Test (w sensie dane, sample itp.) jest rzeczywiście porządny. I rzeczywiście, dawno nie widziałem nic innego niż Recommended :)
Wersja do druku
Tak ogólnie to w sumie Akustyk masz rację. Test (w sensie dane, sample itp.) jest rzeczywiście porządny. I rzeczywiście, dawno nie widziałem nic innego niż Recommended :)
W sumie dochodze do podobnych wnioskow, jesli Askey by pojechal rowno po d200 to czy by dostal nastepne nowe body do testow, jako jeden z pierwszych?... napewno nie!. Wiec wypisal zalety, nad wadami przeszedl do porzadku dziennego i dal Recomended :mrgreen: musi sie kreciec...
jeszcze jest Highly Recommended :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
no właśnie - i są to oceny: "dobry aparat" i "totalne badziestwo" w języku marketoidalnym :wink:
Przy RAw roznice pomiedzy aparatami byly niewielkie, W szumach troche ale rowniez nie za bardzo, szczegolnie do iso800. Za to winieta w Canonie piekna!
zastanawia mnie jedno, uzyte obiektywy najtanszy Nikkor 1.8/50 i znacznie lepszy Canon 1,4/50. dlaczego nie dobieraja podobnych jakosciowo. Najtrudniej zreszta w tescie apatow z roznymi matrycami ( wielkosc) dobrac szkielka!
Cena! Stosunek ceny do jakosci! To nastepny parametr.
Wydaje mi sie, ze Nikon latwiej bedzie tolerowal tansze szkla niz Canon?!? Ale tylko mi sie tak wydaje.
Czesc.Ch.
a dlatego:Cytat:
Zamieszczone przez chomsky
Nikkor 50 1,8__________Nikkor 50 1,4________Canon 50 1,4
Proponuję porównać sobie dwa zdjecia z galerii Phila - D200 oraz 20d - zdjecia róznią się praktycznie tylko ISO - D200 jest robiony na 800 a 20d na 1600. IMHO Canon nawet w dwa razy wyższej czułości wciąz jest lepszy:D .
http://www.dpreview.com/gallery/phot...mples&photo=34
http://www.dpreview.com/gallery/phot...mples&photo=17
Czy ja wiem czy lepszy ...w cieniach juz widac kolorowy szum.Cytat:
Zamieszczone przez dratewka
Z reszta to nie sa kompakty zeby sie podniecac szumem ;)
A mi się podoba że tak dużo miejsca poświęcili na rozpiętość tonalną.
Może gdy w testach będzie się przykładać dużą wagę do tego parametru to producenci zaczną robić coś w kierunku zwiększenia rozpiętości tonalnej
Jaka ilośc szczegółów??Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Testy które ja czytałem że różnica w rozpiętości tonalnej 5D a 20D jest znikoma albo wcale. Jedyny plus ze te 13Mpx jest na wiekszej powieszchni, a tym samym elementy swiatło czułe sa wieksze A TYM SAMYM SA MNIEJSZE SZUMY.
A odnośnie tematu. Nie da sie porównywac 5D z Nikonem D200. To dwa body do dwóch różnych grup. Można porównywac 20D (czy ten nowy niby 30D) z D200. A i tak bym wybrał 20D ze wzgledu na lepsza matryce i przetwornik obrazu. Nie ty tylko ilosc pixeli sie liczy:mrgreen: