Odp: Kalibracja 5d3 - sens?
Cytat:
Zamieszczone przez
rojo
tia, przy reportażach koncertowych to rzeczywiście bez 1/8000 nie ma co się domu ruszać... :D
przepraszam ale nie mogłem sobie podarować :D
Nie wiem czy to zart czy kiepski dowcip ale wydaje mi sie, ze chyba nie wiesz o czym piszesz :shock:
Widze, ze Koledzy juz mnie uprzedzili, ale ja tez nie moglem sie powstrzymac... :cool:
Jesli robie duzo zdjec koncertowych, to chyba nie znaczy, ze innych nie robie. Fakt - nawet w piekny dzien lubie uzywac przeslony f/1.2 - f/1.4 - cos w tym dziwnego??? W zasadzie, to TYLKO jak robie krajobrazy i landszafty oraz packshoty produktow, to uzywam przeslon powyzej f/8 - cala reszta (nawet fotoreportaze rodzinne), to w pelni otwarte stalki, dlatego nie widze w tym nic dziwnega, ze nawet w sloneczny dzien jak najkrotsze czasy sa na wage zlota :cool:
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
Pokaże ktoś ciekawe zdjęcie przy 1/8000s naf/1.2?
Nic ciekawego, ale do zaprezentowania się nada, 1/8000 f/5,6 ISO 800-zapomniałem zmienić po wieczorze dnia poprzedniego.
Wszystko fajnie ale po kiego Ci tu ISO 800?
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
Oj tam, oj tam :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
czytać umie ? :twisted:
Jeszcze chwila i wyciągniecie wnioski że połowę parametrów i opcji można wyrzucić z tej puszki :)
Normalne chyba że skrajne możliwości każdego urządzenie przeważnie rzadko się wykorzystuje ale nie oznacza to że są zbędne
Cytat:
Zamieszczone przez
latant
czytać umie ?
Może mi się wydawało ale chodziło o zdjęcia pokazujące że przydają się czasy powyżej 1/4000. Zdjęcie które tu wrzuciłeś wcale tego nie udowadnia, pokazuje tylko Twój błąd.
Czy kazdy z was uzywa jedynie ISO 12800, lub czasu 1/8000 :?:
Nie sadze, lecz czy to oznacza ze to niepotrzebne, zbedne i bee, dla niektorych staje sie to powodem to dziwnych komentarzy?
Nie kazdy jest amatorem fotografowania kalaruchow w ciemnej piwnicy, sa tacy co robia tez zdjecia jak jest slonce 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Raideur
latant W krajach gdzie ciagle slonce, to i 1/8000 dla mnie bylo ciagle za malo, dlatego nie rozumiem dlaczego kolega rojo mysli ze kazdy uwiecznia jedynie nocne koncerty?:shock:
mea culpa - źle zacytowałem Pikczera, zabrakło tego:
Cytat:
Zamieszczone przez
Pikczer
Dla przykladu - ja robie glownie fotoreportaze koncertowe, gdzie 100% zdjec jest robionych na centralnym z przekadrowaniem.
...
peace!
Odp: Dlaczego 5D jest lepsze od 6D, a bez 1/8000 nie da się robić zdjęć ;).