Odp: Zdjęcie na 300mm , dylemat?
Zdejmij filtr.Jak kupiłem swoją sztukę założony był filtr jak go zdjołem dopiero szkło zaczeło działać jak należy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krzych
Zdejmij filtr.Jak kupiłem swoją sztukę założony był filtr jak go zdjołem dopiero szkło zaczeło działać jak należy.
Wydaje mi się ,że to nie zrobi zbytnio dużej różnicy na tych 300mm. ;) Aczkolwiek zobaczymy , bo bez filtra nie robiłem zdjęć.
Dzisiaj odpowiednia pogoda, aby nieco skrócić czasy przy zawodach sportowych , zobaczymy co z tego wszystkiego nam wyjdzie na 300 mm
Dla testów nie musisz robić zdjęć na zawodach ;) Generalnie tez uważam, że mydlana sztuka, ale daj dobry materiał testowy to wtedy będzie łatwiej ocenić. Oczywiście foty testowe bez filtra i z "wymytym" szkłem. Oceniamy przecież szkło, a nie filtr ;)
a więc wszystko chyba jasne, poniżej..:neutral:
300mm F 4.5 1/1000
http://i.imgur.com/IhTVGAU.jpg
oraz
300mm F 5. 1/160
http://i.imgur.com/ew9C3W4.jpg
Cytat:
Zamieszczone przez
Kosmo
Jednak walnięta sztuka
Dla mnie to wygląda jakby faktycznie soczewka była ruszona. Jak myślicie słać na serwis w celu naprawy ? czy jednak mija się to z celem:neutral:
Jakieś rady odnośnie szkiełka jeszcze.. (prócz wymiany na inny)
Cytat:
Zamieszczone przez
Zbyszko666
Jakieś rady odnośnie szkiełka jeszcze.. (prócz wymiany na inny)
Nie ma na co czekać. Jeżeli to nowa sztuka na gwarancji to sprubuj wymienić a jeżeli nie wymiana to naprawa gwarancyjna. Jeżeli to używka to gorzej, też albo zwrot albo zapytanie o koszt naprawy. Wszystko w twoich rękach.
Cytat:
Zamieszczone przez
dapp
Nie ma na co czekać. Jeżeli to nowa sztuka na gwarancji to sprubuj wymienić a jeżeli nie wymiana to naprawa gwarancyjna. Jeżeli to używka to gorzej, też albo zwrot albo zapytanie o koszt naprawy. Wszystko w twoich rękach.
W tym tygodniu, lub następnym zamierzam oddać do fotoTronika szkiełko, zobaczymy co powiedzą..