eee.. to to prehistoria... najnowszy sposób to na fałszywego, podstawionego kuriera 8-)
Wersja do druku
eee.. to to prehistoria... najnowszy sposób to na fałszywego, podstawionego kuriera 8-)
hehe, o podstawionym kurierze nie słyszałem :) Jak to działa?
kupujesz coś na allegro za pobraniem i dla wygody sprzedającego informujesz go, że sam zamówisz kuriera z bezpośrednim odbiorem towaru z domu a biorąc pod uwagę że firm kurierskich jest cała masa i wielu kurierów jeździ zwykłymi prywatnymi kombiakami czy dostawczakami, podjeżdzasz po towar, odbierasz, dajesz jakieś nic nie warte pokwitowanie i sprzęcik jest za darmo, pare osób juz dało się oszukać...
A to już wiem dlaczego sprzedawca uparł się na pocztę, mimo, że chciałem mu zamówić kuriera przez wysylajtaniej, z którego regularnie korzystam... Ale płaciłem przez płacę z allegro, więc może jednak koleś nie ogarnął?
W każdym razie wałek gruby i chyba ciężko udowodnić...
Nie koniecznie temu. Poczta jest nieraz wygodniejsza. Ja np. mam urząd pocztowy 100m od domu, kolejki nawet znośne. Idę i odbieram kiedy chcę. A na kuriera trzeba czekać pół dnia albo jechać przez pół miasta po odbiór paczki.