Odp: Zamawiasz aparat, dostajesz deski.
Protokół sporządzony przez kuriera dotyczy przypadku gdy paczka jest uszkodzona w transporcie i chodzi o reklamację usług kurierskich. Przecież kurier nie odpowiada za zawartość paczki, więc po co protokół? Kurier może być zwykłym świadkiem w sądzie, do tego nie jest potrzebny żaden protokół, wystarczy pamięć kuriera - "no więc wysoki sądzie, ten Pan rozpakował pudełko, a w środku był aparat ... eee, znaczy deski".
No ale reklamacja dotyczy z reguły niezgodności towaru z umową i tu ten zapis o protokole jest nieuzasadniony. Oszustwo to inna para kaloszy.
Miałem trochę inną przygodę. Zamawiając puszkę za granicą kupiłem od razu jedno szkło.
Ku mojemu zaskoczeniu w paczce było puste pudełko bez obiektywu w środku. Oczywiście trochę się zdenerwowałem.
Zrobiłem zdjęcia, wysłałem do sklepu i opisałem całą sprawę.
Odpisano mi (po sprawdzeniu stanów magazynowych), że faktycznie popełniono błąd przy pakowaniu. Obiektyw miałem u siebie parę dni później, do tego w ramach przeprosin kupon zniżkowy na kolejne zakupy w tym sklepie.
efbiaye Tak wszystko mozliwe jesli sklep dba o swoja renome, jesli to sie zdarza raz lecz dwa razy to juz chyba nie to samo?
No raczej o zbiegu okoliczności nie może być tutaj mowy.
Zakładając że i klient i sklep są uczciwi możliwe że zawinił przewoźnik. Mój kolega miał taki przypadek w Polsce, że paczka kurierska została okradziona - oczywiście wszystko wyglądało na nienaruszone. Po zgłoszeniu okazało się, że to nie pierwsza skarga, że paczka zginęła bądź nie dotarła kompletna i dostarczał ją właśnie ten kurier. Pieniądze odzyskał od przewoźnika, kurier zapewne pożegnał się z pracą.
Na szczęście są jeszcze ubezpieczenia i uczciwe firmy też się zdarzają.
Cytat:
Zamieszczone przez
efbiaye
Zakładając że i klient i sklep są uczciwi możliwe że zawinił przewoźnik.
Na podstawie wiedzy, jaką posiadamy można co najwyżej stwierdzić, że oszustwa dopuściła się jedna z TRZECH stron sprawy. I koniec.
też mi historia, znam lepsze sztuczki - kupiłem 5d3, w kartonie był 5d3, a warty tyle co deski :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
habakuk
też mi historia, znam lepsze sztuczki - kupiłem 5d3, w kartonie był 5d3, a warty tyle co deski :mrgreen:
kontynuuj :D bo też tak chce :D
Cytat:
Zamieszczone przez
habakuk
Dobre !!! :mrgreen:
A może trafiła Ci się podróbka - wyrób Canonopodobny ? :roll:
Pozdrówka