Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Zamawiasz aparat, dostajesz deski.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Zamawiasz aparat, dostajesz deski.

Zastanawia mnie historia opisana na fstoppers. Gość zamówił w Dellu 5D3 + 24-105. Paczka dojechała, a w kartonie zamiast aparatu znalazł deski. Zadzwonił do Della, obiecali wysłać nowego. No i wysłali, ale w drugiej paczce też były deski.

Jak dowód w sprawie miały posłużyć zdjęcia wykonywane z "unboxingu". Sklep zgodził się oddać kasę klientowi, bo ten nie chciał spróbować zrealizowania zamówienia trzeci raz.

New 5D Mark III Box Arrives Full of Laminate Flooring, No Camera | Fstoppers

Jak dla mnie mocno naciągana historia. Czy tylko ja widzę w tym bardzo prawdopodobny przekręt kupującego? Przecież takie zdjęcia to żaden dowód. Można zrobić fotki zamkniętej paczki, rozcinanie kartonów ... a potem podmieniamy sobie aparat na deski i robimy fotkę, że niby tak było ... i to dwa razy Teraz gość ma dwa aparaty i kasę na trzeci

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Odp: Zamawiasz aparat, dostajesz deski.

Bardzo łatwo przychodzi Ci osądzanie innych.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

No wiesz, mierze ich swoja miarą Ale wątek nie jest o mnie, tylko o tym przypadku, wiec zamiast pisac w tym samym stylu co zawsze skup sie na temacie i rowniez wyraz swoje zdanie.

Miasto
    Torun/Slupsk

Na jakiej podstawie mam wyrazić swoje zdanie. Jest jakiś filmik i osobnik twierdzący, że 2 razy kupował i dostał nie to co chciał.
    Stwierdzenie "teraz gość ma dwa aparaty i kasę na trzeci" jest - być może - bardzo dla niego krzywdzące i wypowiedziane na podstawie... No właśnie, czego? Przeczucia? Kobiecej intuicji?

Mógłbyś - jako osoba funkcyjna - rozwinąć kwestię mojego stylu? Może być na PW.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Na jakiej podstawie mam wyrazić swoje zdanie. Jest jakiś filmik i osobnik twierdzący, że 2 razy kupował i dostał nie to co chciał.
    Stwierdzenie "teraz gość ma dwa aparaty i kasę na trzeci" jest - być może - bardzo dla niego krzywdzące i wypowiedziane na podstawie... No właśnie, czego? Przeczucia? Kobiecej intuicji?
    Rzecz w tym ze nie ma nawet filmika. Gdybys byl tym sklepem, oddal bys mu kase?

Mógłbyś - jako osoba funkcyjna - rozwinąć kwestię mojego stylu? Może być na PW.
    Nie pelnie na forum zadnej funkcji.

Miasto
    Torun/Slupsk

W zakładce "załoga forum" figurujesz jako super moderator. Wybacz.

Gdybym był sklepem wyjaśniłbym sprawę. W przypadku błędu - oddałbym kasę. W przypadku pewności, że wysłano aparat złożyłbym zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa - usiłowanie oszustwa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Rzeczywiście dziwna historia, ale czy osądzający innych swoją miarą ;-) na miejscu sklepu wysłałbyś drugi, a nawet trzeci aparat? Ja raczej podejrzewam, że ta historia to taki żarcik.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

W zakładce "załoga forum" figurujesz jako super moderator. Wybacz.
    Nie figuruję jako moderator. Super zas nie jest osoba funkcyjna. Wybaczam

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Rzeczywiście dziwna historia, ale czy osądzający innych swoją miarą ;-) na miejscu sklepu wysłałbyś drugi, a nawet trzeci aparat? Ja raczej podejrzewam, że ta historia to taki żarcik.
    To zależy. Gdybym miał inny sygnał o podobnej sytuacji znaczylo by to ze cos jest na rzeczy. Ale z drugiej strony mozna sie dogadac z kolega z innego miasta i zrobic sklep na wieksza ilosc aparatow ..

I nie wiem wlasnie czy sklep mu zaufal bo to inny kraj i inna kultura i klient na pewno nie klamal, nie to co w Polsce czy moze doszli z dystrybutorem do wniosku ze to ich wina i klientowi nalezy sie kolejny aparat lub kasa? Tylko dlaczego nie zaczeli sprawdzac tego co wysylaja i znow poszly deski?
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 17-01-2013 o 10:10

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    I nie wiem wlasnie czy sklep mu zaufal bo to inny kraj i inna kultura i klient na pewno nie klamal, nie to co w Polsce
    No chyba że ;-).

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    czy moze doszli z dystrybutorem do wniosku ze to ich wina i klientowi nalezy sie kolejny aparat lub kasa?
    Nawet jeśli to kolejne wysyłane pudełko sam bym sprawdził co jest w środku - przy świadkach. A jeśli byłyby deski to odbyłbym bardzo poważną rozmowę z panem magazynierem ;-).

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Ciekawe jak by ta sprawa zostala rozwiazana przez polskie sklepy? Nie chce mi sie wierzyc ze klient otrzymal by 2gi aparat po tym jak zglosil by, ze w pierwszym byly deski

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów