Jakość tych zdjęć Huffa z RX-1 powalająca....
U mnie poszło w nieco innym kierunku. Zdecydowałem, że za kieszonkowy aparat i kamerę będzie robił ... Rx100...
Wersja do druku
Jakość tych zdjęć Huffa z RX-1 powalająca....
U mnie poszło w nieco innym kierunku. Zdecydowałem, że za kieszonkowy aparat i kamerę będzie robił ... Rx100...
O ile mi wiadomo Arri Alexa daje taką możliwość. Masz nie tylko wymienne szkła ale i wymienne mocowanie szkieł 8-).
Ja Sony na pewno nie kupię przez długie lata, mam dwa R1 i Alfę i dwa były już dwukrotnie w serwisie zawsze się coś psuje, za co sporo zapłaciłem. Teraz Alfa ma jakies problemy z łącznością z lampą, nie zamierzam jej już zanosić do serwisu, o pierdołach jak odklejanie się w róznych miejscach gumowej okleiny nie wspominam. Tak więc nigdy więcej Sony.
Sony w przyszłym roku ma wypuścić NEX FF z bagnetem E. Dotychczasowe obiektywy będą mogly pracować w trybie fotografowania APS-C.
Wypuszczą, współpraca z Zeissem, Olympuse, Sigmą i Tamronem ma czemuś służyć.
Coraz więcej firm zdaje sobie sprawę, że rynek sie zmienia - zanikną entry lewel dslr a coraz większa liczba amatorów zamiast wchodzić w ambitne pół i profesjonalne lustrzanki wybierać będzie bezlusterkowce, nawet jeśli zaawansowane bezlusterkowce nie bedą to tanie produkty. Sam zastanawiam się nad dokupieniem Fuji, ale dopiero kolejnej generacji, kiedy poprawią autofocus i wyświetlacz, bo jeśli chodzi o jakoś obrazka to juz dziś jest jak dla mnie rewelacyjna.
Sony to ciekawa firma. Może to być czarny koń. Jak by nie patrząc ucieka Canonowi choćby pod względem matryc gdzie jest liderem. Choć to jedynie moje zdanie i być może nie jest do końca obiektywne. Zobaczymy jak będzie to wyglądać za jakiś czas. W styczniu mają pojawić się nowe produkty z pod znaku Alfy. Czas i życie pokaże wszystko. Canon to canon ale pytanie jeszcze jak długo konkurencja nie śpi i zbiera siły i gromadzi sojuszników takich jak choćby Hasselblad. Mam 600d lubie go ale nie wiem czy zdecydował bym się teraz na Sonowskie półkowo analogiczne a57 (choć podoba mi się). Ale na testy wziąłbym go z chęcią. Sony moim zdaniem musi jeszcze ciut ciut popracować. Względem Sony czekam na nową generacje Alf względem Canona na 70d oraz ciut mniej na 700d.
Ja miałem ostatnio możliwość pobawienia się a57 i to coś co daje w ciemnym pomieszczeniu zaszumioną sraczkę, a nie obraz to ma być wizjer i to ma być postęp to ja jednak wolę zacofanego Canona ;). Żal mi ludzi z tamtego obozu, że muszą się męczyć z czymś takim - mam nadzieję że w topowych modelach wizjery są z innej bajki.
Tak jakbyś się przeniósł z Andersena do braci Grimm.