Dmuchanina nie pomaga.
Wersja do druku
Dmuchanina nie pomaga.
Cala ta sprawa to jakis koszmar. Aparat przestaje normalnie pracowac, jedyny autoyzowany serwis nie pomaga, mam wrazenie, ze nie zostalo zrobione nic; aparat za 12 k lezy bezuzyteczny w torbie, pracuje mk2 i 1. I po prostu kompletnie nie wiem co dalej, chyba napisze o porade do "Pani domu"...
Skoro tak jak piszesz dzieje sie to praktycznie przez caly czas ze wszystkimi szklami a na innym body jest ok, to zostaje zrobic tylko jedno - pojechac do serwisu osobiscie z reklamacja i nie wychodzic az nie powiedza co jest i na kiedy naprawia - chyba, ze beda to mogli zrobic na miejscu :-(
Najwidoczniej nie jest to kwestia kalibracji, tylko jakaś wada aparatu. Może jakiś luz, coś krzywo itp. Macałeś może inną sztukę 5d3, albo dawałeś komuś swoją?
U mnie tez - dlatego tak radze ;-)
Czyli mówicie, że jak moje 50/1.4 ma problemy z Afem to jechać osobiście i rezerwować cały dzień?
Kurde.. co za serwis, żeby nie potrafił zrobić sprzętu od kopa..
Nie - jak pojedziesz pierwszy raz, to Ci i tak zrobia pozniej. Ale jak Ci cos skopia, to juz przychodzisz osobiscie z reklamacja i czekasz, bo normalne jest, ze nie bedziesz znowu im ufal.
Dzięki za rade. W takim razie wyśle na gwarancje a później ewentualnie będę się fatygował.. :P