przechodziłem przez plastikowość C50 1.8 i tak źle nie było jak to niektórzy pisali. Uniwersalny zakres dla mnie to 18-105 jak w nikonie, jednak znaleźć coś takiego w Canonie ciężko po kosztach.:-(
Wersja do druku
przechodziłem przez plastikowość C50 1.8 i tak źle nie było jak to niektórzy pisali. Uniwersalny zakres dla mnie to 18-105 jak w nikonie, jednak znaleźć coś takiego w Canonie ciężko po kosztach.:-(
Duzo czasu minęło odkąd napisałem ten temat. Jeszcze zbieram na teleobiektyw i zastanawia mnie jedna rzecz, czym różnia się te dwa obiektywy :
1. Canon EF-S 55 - 250 IS
2. Canon EF-S 55 - 250 IS 2
Z tego co wyczytałem to pierwsza wersja jest bardzo udana, ale nie znalazłem info na temat drugiej ?
szukajcie a znajdziecie
http://www.optyczne.pl/4031-nowo%C5%9B%C4%87-Canon_EF-S_55-250_mm_f_4-5.6_IS_II.html
Co to znaczy "po kosztach"???
Jest przecież EF-S 18-135...
Pozdrówka!
Kolejny głos na C55-250 IS, świetny jak na swoją cenę słoik :D
Stawiam, że chodzi o cenę. Nikonowski 18-105 jest tańszy w używkach niżeli canon.
Jak dla mnie najlepszy zakres, to 24-150 bądź 18-150, to by w pełni spełniało moje wymagania. Będąc w canonie marzył mi się 28-300 IS USM, ale odpowiednik w nikonie nie jest już taki fajny pod względem wielkości. :twisted:
mz nie opłaca się bo dostaniesz i tak nie dużo grosza a szerszy zakres ogniskowych szkła jest często przydatny
zastanów się nad kupnem przejściówki i szkieł/szkła m42, bo za relatywnie małe pieniądze możesz otrzymać dobrą jakość optyczną i jaśniejsze obiektywy - oczywiście jak jesteś w stanie "przeżyć" brak AFCytat:
Pytam bo jeszcze dużo rzeczy nie wiem. Co do teleobiektywu to kupiłbym dobry ale używany, lub nowy ale tani. Nie mam zbyt dużych środków na ten cel max 400- 600 zł.
Proszę o poradę :)