19,20 dla mnie naj...
Wersja do druku
19,20 dla mnie naj...
19, 20 - "sroka" - dobry kadr, ale trochę ciemno
21 - "sójka" - dobra
22 - "dzięcioł średni" - zazdroszczę obserwacji i ujęcia też (z uwagą przedmówcy).
Co do wcześniejszych coś mi na 13, 14 i 16 nie gra z obróbką - jakoś sztucznie wygładzone? Ale i tak zazdroszczę obserwacji.
Dziękuje za wszystkie uwagi. Tryton masz rację, ale teraz powinno być lepiej, zmieniłem obiektyw.
Jeszcze coś "ulotnego"
23
24
i zółtego
25
26
pozdrawiam
A na jaki, bom ciekaw?
24 robi największe wrażenie. Jak je robiłeś?
25 i 26 ładne kompozycje i kolorystyka. Jedyne co na minus to odwrócone łebki. Ja mam taką metodę, że robię serię i klapiące lustro zaciekawia ptaka, który to zaczyna się obracać i nasłuchiwać co to takiego :)
23 - zależy jak patrzyć. Fajny moment, ale odwieczny problem ciemnego ptaka na jasnym niebie robi swoje.
23 najbardziej mi się podoba. Fajnie ujęte.
Co do dwóch ostatnich to wyglądają jakby były robione w grudniu czy styczniu :)
Dzięki za zainteresowanie
tryton kupiłem stałkę 400/5.6. co do zdjęć, faktycznie nie obróciły się jak chciałem. Myszak w locie to jeden z wielu ostry, pracuje ostatnio właśnie nad takimi, po zmianie obiektywu coraz częściej podejrzewam body, niby servo a nie łapie ostrości jak powinien.
thomaslel tylko jeden taki dzień ze szronem się trafił, zapewniam Cie to w listopadzie br.
pozdrawiam
Ach te kolory i błysk w oku, te ptaszki chociaż pospolite maja coś w sobie
27
28
pozdrawiam
Oba świetne.
Rzeczywiście ładnie. Na 25 i 26 to dzwońce?
Tryton; mkkaczy Dzięki , tak to dzwońce, piękne ptaszki szczególnie w zimowej odsłonie.