da sie - analog ! ;)Cytat:
Zamieszczone przez lemina
Wersja do druku
da sie - analog ! ;)Cytat:
Trzeba, trzeba. Jak byś robiła na filmie, to też trzeba oddać do wywołania - prawda? I odbitki trzeba zrobić. A w cyfrze jest RAW i PS. A zamiast wykrawania masek w ciemni, są Warstwy. Niby łatwiej :lol:Cytat:
Ech... Cóż - jak trzeba, to trzeba się tego nauczyć i tyle. :DCytat:
Zamieszczone przez Arkan
nastier: analog powiadasz? Pomyślę kiedyś nad tym - nawet w jakimś komisie widzieliśmy bardzo tanie Canon 650 ;)
Półtora roku temu leżało tanio w Lozannie w komisie...Cytat:
lemina, w drugiej wersji zdjęcia podobają mi się dużo bardziej. Ale Arkan też pokazał fajną opcję ;)
Żółw świetny z lewej, z prawej coś się dziwnego dzieje
a) z kompozycją
b) z bokehem lub ostrością i kolorami :roll:
Muflon na lotnisku w Zurychu, a ja pojechałam balony oglądać w Chateau D'Oex (za 2 lata jest 30 edycja konkursu, a więc może większa impreza będzie). W związku z tym chciałabym się pochwalić kilkoma zdjęciami.
Ponieważ na początku imprezy było pochmurnie i takie tam, więc zdjęcia wyszły mi mniej-więcej takie:
1. Ogień rozpalić czas:
Wiem, że to zdjęcie jest ciemne, ale inaczej straciłabym cały koloryt ognia ;)
2. Czasem było bardzo tłoczno na balonowisku...
3. Balony z kościołem w tle.
4. Jeden z nietypowych balonów
5. Szkot na początku był bardzo zmęczony.
Potem się podniósł i odleciał do UK (ponad 6 godzin lotu) i skubany grał na kobzie.
Potem wyszło słońce i takie są tego efekty:
6. Z tego zdjęcia jestem dumna.
7. Balon wywindował w górę lotniarza, a potem z kosza wyrzucili spadochroniarza (niestety do tego drygiego zabrakło mi 400ki :wink:, która była w Zurychu)
8. To zdjęcie mam wydrukowane i cóż - tak jak z 6. jestem dumna, ale bardziej mi się podoba, bo te kolory....
9. Ostatnie póki co:
W ostatnim zdjęciu aureolka dookoła balonu wzięła się stąd, że balon akurat zasłonił słońce. Więc aureolka jest jak najbardziej naturalna i nie uzyskana w sposób sztuczny przez przerabianie zdjęcia.
Czekam na konstruktywną krytykę.
Wybaczcie mi te dwa duże zdjęcia, ale nie mogłam się powstrzymać...
ale ładne są więc wybaczam(y). może niestety dwa wołania zdjęcia i łączenie? bo rzeczywiście stały ląd nieco ciemny wyszedł...Cytat:
2,7 i 8 najbardziej mi sie podobaja.
fotografowanie balonow jest swietna sprwa tak jak fotografowanie samolotow, ja natomiast robilem fotki w Roterdamie/NL byl tam orgasnizowany zlot, impreza miala sie rozpoczac o 17 ale wietr byl za silny i rozpoczelo sie o 21 w jednym z balonow lecial sa burmistrz roterdamu, nawet mam pare zdjec z tego wypadu. moze kiedys pokaze:-)
Posłuchałabym Ciebie, ale niestety mam tylko jpgi (brak raw). Niestety nie miałam możliwości robienia w row, bo miałam jedną kartę GB i 256MB do swojego użytku. Czasem nie zdążałam zmieniać obiektywu, bo czasem 17-40 był za krótki, a 70-200 za długi i odwrotnie... Ech...Cytat:
Zamieszczone przez bebop