Cytat:
Akurat o wbudowanej lampie krąży wiele dziwnych opinii. Niektórym przeszkadza taki ficzer, bo nie czują się profi innym pasuje. Ja akurat bardzo przepadam za wbudowaną lampą - chociaż nie jest to wielki sukces w C.
Sama wbudowana jako taka to mi nie jest bardzo potrzebna, ale w Sony mogłem zewnętrzną lampę postawić byle gdzie i sterować wbudowaną z zachowaniem TTL, do Canona muszę dokupić albo drugą lampę (i to 550EX lub 580EX) albo sterownik. Niby to nie problem, ale zawsze dodatkowy wydatek i niepotrzebny dodatkowy klamot do noszenia.
Cytat:
W kwestii 1Ds, to akurat mi odpowiada jak najbardziej. Jeżeli dzięki niemu nie muszę obklejać go plastikową torbą by położyć się na śniegu, to jestem na tak. Sam zmienić bym nie zmienił na nikona, bo nie widzę bym miał jakiekolwiek wady w obecnym systemie. Jeśli nawet by wyszły, to ich widoczność sprowadza się bardziej do mojej niewiedzy niżeli problemów ze sprzętem ;)
Zależy co i jak się fotografuje - mnie ta pancerność i wielkość nie jest do niczego potrzebna. Gripa też nie mam. A najbardziej bym się ucieszył gdyby korpus 5DmkIII był identyczny jak 60D.