YN jest bdb do strobbingu, ale na body bierz Canona - nie zawiedziesz się :)
Wersja do druku
YN jest bdb do strobbingu, ale na body bierz Canona - nie zawiedziesz się :)
Ja kiedyś też miałem podobny dylemat, wybrałem lampę i był to bardzo dobry wybór z perspektyey czasu. Kupiłem Canona i tobie też polecam.
Zakup nowej lampy planowany na przyszłą sobotę :) Wprost ze sklepu. Teraz kwestia dyfuzora. Co to jest i z czym to się je ? : P Jak najlepiej jest dobrać go i czy jest potrzebny ? Kupuję 430EX II. Zastanawiam się nad aku do niej, chyba kupie eneloopy 2500 te czarne. Co o tym sądzicie ?
Pierwszy post na canonB, więc witam wszystkich czytających. "foto jasiu" poczytaj. Jestem parę kroków przed Tobą jeśli chodzi o wybory sprzętu i oświetlenia. Stofeny, dyfuzory, lumiquest promax przerobione, wnioski: najlepsze zdjęcia dzięki ww stronce, bez potrzeby kupowania gadżetów ;-)
A konkretnie http://foto.jasiu.pl/. Dyfuzor jeśli już koniecznie, to zwykły "danonek". Jak nie masz od czego odbić to np. Lightsphere. Kiedyś używałem, nie porwał mnie. Imho dyfuzor nie jest niezbędny. Ja tam zawsze od sufitu/ścian odbijam. Chyba, że prosto w twarz z off-shoe na wyciągniętej ręce. ;)