I jakie wrażenia ?:)
Wersja do druku
I jakie wrażenia ?:)
Miałem już sprzedaną A700 i kilka gratów, a po weekendzie wysyłałem do kupca CZ 16-80 i 70-300 SSM. Rafał podpiął je pod swoje D5D i tak biegaliśmy przez weekend po lesie.
Ja dostałem 5D, 16-35, 50/1,4, 85/1,8 i 70-200/2,8. Bardzo mi się ten zestawik spodobał. W domu wywołałem rawy, pomyślałem, kupiłem trochę inne zabawki, ale generalnie co FF to FF.
I właśnie dlatego chce pomac... Zrobic pare fotek pojechać do domu i na zimno wszystko jeszcze przemyśleć...
A jak różnica w wizjerze? Duży skok względem a700?
geko123 skoro już przenosimy się na CB to trzeba jeszcze resztę chłopaków zawołać z KKM;)
A tak na poważnie, to co napisałem tam, napiszę i tutaj. Jesli chodzi o portret to 5DmkI i 85-tka bardzo Cię zadowolą. Sam chętnie kupił bym 5D ale lubie czasem wybrać się z kolegami na ich treningi motocrosowe, dlatego puki nie mam kasy na coś z serii 1D (ewentualnie 5DmkII) to zostane przy 40D.
Poważną wadą po przejsciu z a700 będzie dla Ciebie wyświetlacz... W 40d też niesetety nie ma z tym szału ale ja na to znalazłem metodę... Zabieram wszedzie netbooka i przeglądam w wolnej chwili fotki. :)
Życzę Ci miłego przesiadania się i nie zazdroszczę zabawy z wyprzedaniem starego systemu. Sam niedawno przez to przechodziłem i nie chciał bym tego znowu...
Ja do przeglądania zawsze mam ipada, czytnik kart i camera conetion kit i tez walsnie o takim rozwiązaniu myślałem...
A chlapakow można zwołać bynajmniej bede czuł sie tu swobodniej;) choć dyskusja toczy sie i tu i tu tylko nie wiem dlaczego zawsze sprowadza sie do AF a700 ;)
A co za różnica... Modelka się może pouśmiechać przez 5sek i sobie ustawisz nawet ręcznie... To nie zawody sportowe gdzie AF faktycznie może nie dać rady.
Z resztą jak to gdzieś kiedyś przeczytałem na tym forum.
"Jeszcze kilka lat temu nie było 5DmkII a ludzie zdjęcia ze ślubów mieli..."
Dokładnie.. Mnie tylko troszke bawiło to ze dyskusja w obu wątkach polegała na porównywaniu AF a700 do najróżniejszych aparatów tylko nie do 5d mk1;)
Reasumując... Bierz 5D, do tego 85-tka na początek i będziesz bardzo zadowolony...
Biedne a700 z wyrwanym bagnetem sprzedaj na części komuś i tyle na ten temat.
:)
Jak myślicie? Modzi bedą mieli mi za złe gdy utworze nowy temat z zapytaniem o osobę z opolszczyzny u której moglbym chwile pobawić sie 5d? Bo mam wrażenie ze z tego wątku cieżko będzie ów prośbę wylowic...