Było go trochę kiedyś, ale drzaźniła go konieczność przestawiania się na inne forum, niż CB. Podobnie jak Windows>Linux. Trzebaby z rok posiedzieć, żeby mieć dotychczasową wygodę poruszania się.
Wersja do druku
Było go trochę kiedyś, ale drzaźniła go konieczność przestawiania się na inne forum, niż CB. Podobnie jak Windows>Linux. Trzebaby z rok posiedzieć, żeby mieć dotychczasową wygodę poruszania się.
Wszystko jak widzę ogarniasz w lot.No,no..Cytat:
wczoraj ledwo co zacząłem grzebać i już widzę,
Michał, ja Ciebie rozumiem ;)
Jako użytkownik marki C chcesz ratować "honor" CB i próbujesz zachęcić człowieków do wykazania się większą aktywnością, aby poziom artystyczny prezentowanych prac był jak najwyższy. Aby ktokolwiek początkujący kto odwiedza to zacne forum nie stwierdził "eeee.. u żółtych jest lepiej, tutaj nuda, nic się nie dzieje a i foty mizerne.." i nie uciekł do konkurencji.
I nie ma w tym nic złego :) Ale szczerze to nie wyobrażam sobie jakby miała wyglądać taka "aktywizacja userów", taka zachęta... trza się uzbroić w cierpliwość i za jakiś czas może ludki się ruszą do komentowania i prezentowania świetnych fotek. Nie widzę innej możliwości. A tymczasem szukać uznania dla swoich zdjęć gdzie indziej?...
Ja bym chętnie pochodził po wątkach ze zdjęciami czy nawet sam swój założył, ale regulaminowy rozmiar zdjęć to przecież jakiś żart. Nie da się oceniać czegoś takiej jakości, bo w takim rozmiarze prawie wszystko dobrze wygląda.
I przemianujemy Canon Board na Fotoboard
I żeby zostać użytkownikiem trzeba będzie zamieszczać jedną fotkę tygodniowo, zaakceptowaną przez Admina miclesa.
Do wstępu na giełdę będzie potrzebne zamieszczenie co najmniej 30 fotografii z następujących dziedzin: sport, reportaż ślubny, krajobraz, dzika natura.
Twórca wątku będzie musiał zamieścić w nim artystyczną fotografię - inaczej wątek będzie kasowany.
A teraz poważnie - czy jak chcesz kupić komputer to idziesz do spożywczego?
Czy jak chcesz pooglądać gołe baby to kupujesz Playboya czy Rzeczpospolitą?
Czy jak chcesz się dowiedzieć o aparatach marki Canon to wchodzisz na onepoto?
Dlaczego chcecie mieć w jednym portalu wszystko? Czyżby żaden portal nie chciał wam zamieścić zdjęć? Jeżeli tak to może czas na własną stronę?
Pierwsze z brzegu z twojego profilu na mordoksiążce ma 1150 px (better quality), tutaj aktualne maksimum to 1024 px. To aż taka różnica?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Micles chyba chce na c-b oceny swoich zdjęć w aspekcie technicznym, nie ahtystycznym. Tego pewnie nie dostanie na plgnioto ;-)
Ok, Challenge accepted :) nikoniarze.pl vs canon-board.info :
Kategoria : pierwsze wrażenie? (ładny portal, ładne zdjęcia na wierzchu, kategorie + forum vs tylko forum (o różnicach pomiędzy forumami nie będę się wypowiadał, bo tam u nich aż tak nie siedzę))
Kategoria : inspirujące wątki? (wczoraj trafiłem m.in. na wątek ze zdjęciami strażackimi - genialne!)
Kategoria : plenery/warsztaty? (regularne, ogólnoforumowe, solidnie zorganizowane wyjazdy krajobrazowe i modelkowe)
Kategoria : spotkania forumowe? (nawet canonierzy i pentaksiarze (:mrgreen:) przychodzili na nikonowe spotkania w Bdg. Bo Canonowych nie było. To samo teraz w Poznaniu. Cisza)Bo jest to jedno z większych forum fotograficznych i największe w PL Canonowe? To może faktycznie usuńmy działy galeriowe i fapujmy do testów Cichego, naukowych wykładów Janusza i nowości serwowanych przez g3 (bez urazy, robicie kawał dobrej roboty ;D).No mniej więcej.
Niekoniecznie. Technicznie to ja już mniej więcej wiem co skitrałem i dlaczego. Ale tak, czasami ktoś coś fajnego też zauważy.