13-scie krystalicznie czysta woda jak nie w pl :D .. 14-stka zdjęcie jak by z samolotu robione pozazdrościć takich widoczków.
Wersja do druku
13-scie krystalicznie czysta woda jak nie w pl :D .. 14-stka zdjęcie jak by z samolotu robione pozazdrościć takich widoczków.
Przedstawiam kilka fotek z Południowej Chorwacji, gdzie spędzilismy tegoroczny urlop.
16.
17.
18.
Pobyt był urozmaicony, morze, miasta i oczywiście góry.
Bardzo fajnie opisane zdjęcia. Uwielbiam Chorwację..
Przepraszam, że tak Ci napiszę, w kontekście posiadanego przez Ciebie sprzętu, ale Twój reportaż jest najdokładniejszym dowodem na to, że nie model aparatu czy obiektywu czyni fotografa. Bo wykazałeś, że nie trzeba mieć "L" w podpisie żeby zdrobić Luxury zdjęcia :-) Gratulacje.
Dzięki za przemiłe słowa, ale trzeba być realistą. Z moimi zdjęciami jest jak z muzyką disco polo. Ogólnie się podobają zwykłym ludziom, którzy sami zdjęć nie robią. Natomiast kompletnie nie zyskują uznania wśród osób które same dużo potrafią, np. na plphoto. Tam moje zdjęcia są odrzucane jako zaniżające poziom lub ostro krytykowane (np. zdjęcie nr 5, 17), inne jak 14, 16, 18 kompletnie ignorowane. Tutejsi uznani autorzy z działu "krajobraz/podróże" też jakby omijalli moją galerię szerokim łukiem.
Ale że zdjęcia robię głównie dla siebie, to nie marudzę. Kiedy porównuję fotki obecne i sprzed 5-ciu lat, wydaje mi się, że powoli rozwijam się w dobrym kierunku :)
Bo Plfoto to jedno wielkie towarzystwo wzajemnej adoracji ;)
Najważniejsze, żeby Tobie się podobały:)
Po obejzeniu Twoich zdjęc ...aż chce się ruszyć z domu.
Oj, bo żeś sobie wybrał ;) co takiego wyjątkowego jest w 5 i 17 oprócz małej GO? Nie są złe, kolory fajnie się na nich komponują ale tak poza tym centralny kadr, mała GO i to wszystko.
Mi nadal podoba się 2 jest tam jakaś dynamika a teraz 18. 18 fajna abstrakcja i linie dachów ładnie się układają po skosach i przecinają.
Zgadzam się całkowicie z jednym jak i z drugim zdaniem.Cytat:
Bardzo fajnie opisane zdjęcia. Uwielbiam Chorwację..
Sorry, ale z tego powodu jest sens robić jakąś tanią sensację :!::?:Cytat:
Sprocket robi w jpgach!
Właśnie to jest najważniejsze - a towarzystwami wzajemnej adoracji nie należy się przejmować. Robienie fotek (jak i ich późniejsze przeglądanie) ma przynosić satysfakcję :!:Cytat:
Najważniejsze, żeby Tobie się podobały
Zgadza się - tym bardziej w te śródziemnomorskie klimaty. Ap ropo tej strefy klimatycznej to rzeczywiście w niej aż chce się robić zdjęcia - światło i przejrzystość powietrza jest super :!: (nawet jak robi się je tylko 17-85: https://picasaweb.google.com/1146363...TYNSKAESKAPADA)Cytat:
Po obejzeniu Twoich zdjęc ...aż chce się ruszyć z domu.
Akurat na ten element architektury fotografujący nie ma wpływu ;)Cytat:
18 fajna abstrakcja i linie dachów ładnie się układają po skosach i przecinają.
Z drugiej strony patrząc na dachy starówki Dubrownika zdajmy sobie sprawę z tego, że podczas wojny w latach 90-tych większość z nich została doszczętnie zrujnowana (http://www.youtube.com/watch?v=YmBvEnfQICk) - te odbudowane są w jasnym kolorze dachówki. Ciemnych (nie zniszczonych) zauważyłem w całości tylko 2 -3.
sprocket73 wracając do picasy i reasumując to album jest super :!::!::!: