wybierz kolor czarny lub biały
Wersja do druku
ech, ale ze mnie ciele :(
już wiem o co chodzi z tymi kolorami :)
zamiast klikać znak + lub - wystarczy kliknąć dwukrotnie w kratkę z kolorem i tam sobie wybrać dowolny kolor, w tym biały i czarny, a nawet nasycenie :)
pozdrawiam!
Mam problem z pędzlem korekty w ACR, tzn. w ogóle on nie działa. Próbowałem już przywrócić ustawienia domyślne, usuwałem plik z ustawieniami, włączałem PSa z przyciskami shift, ctrl + alt, instalowałem od nowa PSa i dalej to samo. Wszystkie funkcje działają oprócz tej jednej najważniejszej. Ma ktoś pojęcie o co może chodzić?
Edit: Jak próbuję zmienić parametry korekty, której dokonałem na wcześniejszych zdjęciach (jak jeszcze działał pędzel) to np. eskpozycja działa jedynie na czarne fragmenty tworząc przy okazji ohydne plamki.
Revo Uninstaller 1.94 - dobreprogramy
Wyczyścisz tym wszystko co związane z Psem: instalka, preferencje, rejestr.
Nie chcąc tworzyć kolejnego tematu na forum podepnę się pod ten jeśli władza pozwoli.
Mam pytanie odnośnie PSa a mianowicie eksportowania zdjęć z CameraRaw do jpg na HDD. Ostatnimi czasy strasznie długo owe zdjęcia mi się zapisują, kiedyś trwało to zdecydowanie szybciej. Można w jakiś sposób wpłynąc na zapis zdjęć, jakieś ustawienia porady cokolwiek. Zapis 200 zdjęć trwa 45 min. Będę wdzięczny za wskazówki
Spróbuj wywalić z dysku wszelkie niepotrzebne rzeczy. Mój hdd podpięty pod usb3 jest zapełniony w ok 60-70% i działa teraz zauważalnie wolniej niż na początku.
p.s. Mój powyższy problem rozwiązałem w bardzo prosty sposób....postawiłem cały system na nowo :lol:
Na dysku są tylko zdjęcia, więc nie ma co wyrzucać. Stawianie systemu od nowa to nie rozwiązanie
Rozwiązań może być tyle co zależności system, program, dysk, dodatkowe aplikacje które się pojawiły "ostatnio" a nie bierzemy ich pod uwagę
Robiłeś defragmentacje dysku ? - czasami pomaga.
Sprawdź dysk na występowanie błędów.
Wyłącz na próbę program antywirusowy.
Co zamula system w menadżerze zadać, jakie procesy zajmują pamięć itd...
Zobacz jeżeli masz możliwość, czy wszystkie dane przekopiują się Tobie z tego dysku na inny, możesz się dowiedzieć, że części plików nie można odczytać.