To swoją drogą :) Ale "gadżeciarstwo" mozna zastosować do kupna czegokolwiek, choćby wężyka z bajerami za kilkaset PLN ;-)Cytat:
Zamieszczone przez tpop
To swoją drogą :) Ale "gadżeciarstwo" mozna zastosować do kupna czegokolwiek, choćby wężyka z bajerami za kilkaset PLN ;-)Cytat:
Zamieszczone przez tpop
hmm funkcjonalnie nie doskwierają mi żadne ograniczenia.. Sam nie wiem dlaczego zachciało mi się 20D? Jest mniej plastikowa?Bardziej czarna? Mam wrażenie że mój sprzęt nie umie zrobić naprawde ostrego zdjęcia(a może to ja nie potrafię).Rozumiem że KITem nie zrobie bardzo dobrego(ostrego)zdjecia...Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Sam nie wiem.. Na AF w Sigmie nie narzekam. Nie jest może najszybszy ale mi wystarcza..
Servo: śledzenie ostrością obiektu. AF cały czas podąża za obiektem, np. fotografujesz samochód w ruchu, albo dziecko.
Może to jest inny mechanizm,ale w mojej 300 też jest takie coś jak śledzenie ostrości.Tylko,że włącza się to automatycznie jak ,,wykryje'',że obiekt ,na którym jest ostrość się porusza.Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
OK, skoro tak, to zmieniaj body. Myślę że wzrost "fun factor" powinien być stosunkowo największy :)Cytat:
Zamieszczone przez Routlaw
Ee, ja myślę, że jakiś nowy fajny słoik też go ucieszy ;) Może jakaś eLżbieta? ;)Cytat:
To raczej AI AF, czyli niby inteligentny auto focus, niestety czesto sie myli- przynajmniej w 300d i dlatego jest malo uzyteczny.Cytat:
Zamieszczone przez -=Festyk=-
A co do zmiany korpusu, napisze na moim przykladzie...w 300d brakuje mi wiekszego bufora, szybszych serii, drugiego kolka i ogolnie lepszej ergonomii, nizszych szumow na iso 800 i 1600 i milo by bylo miec e-ttl2. Jesli znajdujesz tu i w postach kolegow cos co Tobie rowniez przeszkadza to pomysl o zmianie korpusu, jesli nie, to zamien kita na jakis lepszy obiektyw i mysle, ze bedziesz naprawde mile zaskoczony.
Jeśli by tu chodziło tylko o powiekszanie "fun factor"... to bym nie miał wątpliwości... Jednak praca w budżetówce ogranicza...Cytat:
Co racja to racja.. fajnie by to było mieć.. no nic czas pokaże...Cytat:
Zamieszczone przez woland
Erm... no to ja już nic nie rozumiem... Najpierw piszesz, że chcesz coś zmienić - że masz $$$ albo na body albo na upgrade szkła. Na pytanie "a co Ci przeszkadza w aktualnym sprzęcie" - odpowiadasz, że nic, że "tak Cię naszło" i że to trochę gadżeto-mania. Na radę gadżetomaniaka (to ja), że w takim razie najwięcej frajdy będzie z upgrade body - odpowiedź jak wyżej. Kurde, normalnie czeski film ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Routlaw