Oj, bo do pracy się śpieszyłem:mrgreen:
Miało dotyczyć wykonania ;) Bigmy nie są takie złe - trzeba tylko na dobrą trafić.
Wersja do druku
u mnie w robocie 100-400 pracuje, podobnie jak Sigmy w różnych warunkach - deszcz, śnieg, las itd. nie ma z tym problemu. pompka? - moim zdaniem praktyczniejsza, bez kręcenia nadgarstkiem równie dobrze zmienia się ogniskową, nawet moim zdaniem, praktyczniej.
.
Po rozmowie z kobietą niestety na razie 100-400 odpada 5tyś(nowy) za dużo po za tym muszę dokupić dobry statyw,filtry,karta,plecak jakiś dodatkowy prąd podsumowując około 1tyś na osprzęt.Teraz to rozmyślam nad dwoma obiektywami tamron TAMRON 70-300 USD VC f/4-5.6 i canon 55-250.Różnica w cenie około 1tyś na korzyść canona ale oglądająć sample z tego tamrona jestem pod wrażeniem do tego USD VC .I co tu wybrać canon czy tamron?
Pierwsza myśl jest zawsze najlepsza.Dlatego na twoim miejscu kupiłbym dodatki za ten 1 tys, za reszte brałbym jednak tego Canona 100-400 na zasadzie: wpłacam co mam a reszta w żaglu na raty np na 12 miesięcy. Koszt spłaty miesięcznej nie będzie duży a będziesz miał zakup którego już nie będziesz musiał wymieniać. Ja tak robie, w tej chwili spłacam 100L
Hej wszystkim body już jest 50d teraz pytanie po raz ... jakie szkło do max 2tyś nowe żadnych używek,pisałem wcześniej o różnych obiektywach ale po dłuższym zastanowieniu się chcę coś szerszego od 16mm do ...!hmm o światełku 2.8 chyba mogę pomarzyć!Podpowiedzcie coś przypominam ze jestem amatorem z wielkimi ambicjami:)
wolałbym coś od canona bez urazy kolego ale dzięki
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Hmm chodzi o to że nie za bardzo chcę inwestować sianko w nie systemowe obiektywy ot taki mój tok myślenia bez urazy dla grona użytkowników...! obiektyw chcę nowy tłumaczyć nie muszę dlaczego.Pytanie czy znajdę coś w tym zakresie cenowym no może nie musi być 16mm ale blisko o końcu nie mówię bo nie chcę spalić:-D na pewno nie 200mm:mrgreen:(google) nie za bardzo chcę mi pomóc czekam na jakieś podpowiedzi. hej