Mozliwe.
Dinderi ma ORG bez napisu EUROPE ONLY, a wiekszosc jak widze ORG w 5D2 ma wlasnie ten napis.
Wersja do druku
Sorry za OT ale muszę, taka ogólna myśl: w handlu nie istnieją tzw. "okazje" jak coś jest tańsze o połowę to musi być "wałek". Nie ma "okazji" w życiu, są tylko lepsze bądź gorsze "przewały" - ten akurat wygląda całkiem jak oryginał.
Bardzo współczuję, też zostałem kiedyś "przewalony" aż miło na ebay i stąd moja mądrość.
Update informacji o mojej baterii.
Dzisiaj, po około 7-godzinnym przebywaniu, zakupionej okazyjnie w Hong Kongu baterii, w ładowarce, aparat wskazał dumne 53% naładowania. :mrgreen::mrgreen::twisted::twisted:
Kolejny update informacji o mojej "oryginalnej baterii".
Po poprzednim naładowaniu, bateria leżała jako zapas w plecaku. Czyli dzisiaj mija 20 dni. W tym czasie, na oryginalnej baterii zrobilem 1600 zdjęć. Po wymianie, bateria z HK wskazywała 43% naładowania. Po wykonaniu 40 zdjęć padła...
Nie do konca różne fabryki to różny odcień, pracowałem swego czasu w branży zajmującej się produkcją elementów plastikowych, są wtryski próbne, dobór mieszanki granulatu i barwnika, nie jestem w stanie powiedzieć jak w branży foto ale w branży motoryzacyjnej, nie sądzę żeby udało Ci się odbróżnić dwa panele plastikowe w różnych VW Caddy. Producent czyli VW jeśli stwierdzi, że kolor jest minimalnie inny to nie przyjmuje całej partii pordukcyjnej i nakłada karę więc kolor i jakość jest milion razy sprawdzana na każdym etapie produkcji.
tak czy inaczej, akku dinderiego zachowuje sie nie oryginalnie:)...kolory są bez znaczenia, hologramu moze w ogóle nie być, ale akku ma działać jak oryginał...wtedy może mieć nawet naklejkę w kolorze czerwonym a hologram z gołą babą, ważne, ze działa jak oryginał;)...a przy okazji...da się włożyć i wyjąć:):):)
Gdzie kupić oryginał?
Gdzie w Polsce kupić oryginał?