Hmmmm.Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
Wersja do druku
Hmmmm.Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
Nic nie hmmmm - moja znajomosc jest wystarczajaca aby odstraszyc mnie od kupowania tego typu rzeczy w takich miejscach. Byc moze Twoja sprawia, ze masz u nich chody or something? ;)
Od simmtechu tez stronie odkad mialem problemy z zareklamowaniem karty graficznej, ktora powodowala pasy na ekranie.. a zdaniem ich technika pasow nie bylo ;) Oczywiscie wpuscic mnie do monitora nie chcieli wciskajac kit ze to cos u mnie nie tak.. w koncu sie jakos udalo. Od tamtej pory - nigdy wiecej ;)
Dobra to na czym stanęło bo zgubiłem wątek.... Chce kupić w przeciągu 2 tygodni 350D z gwarancją oraz fakutrą VAT bo zamniałem o tym qrczak wspomnieć. Gdzie najlepiej, najpewniej i nie za 3700 zł bo za tyle to mam wszędzie z pocałowaniem w rękę
Czacha,
Szkoda, że nie udało Ci się uniknąć lapidarnych osobistych komentarzy. Nic to. Idźmy dalej...
1. Zjawisko które nazwałeś cwaniactwem ja nazwę inaczej, może nieco uogólniając: „rynek na którym panuje konkurencja”. Zachowaniem normalnym jest, że nabywca odwiedza wielu sprzedawców, zasięga opinii ale i porównuje ceny. Zakupu dokona tam, gdzie jego pieniądze zostaną najbardziej „docenione” a forma zakupu będzie najbardziej odpowiednia. To bardzo idealny model, na którego wypaczenie wpływa wiele czynników zewnętrznych jak na przykład asymetria informacji, brak możliwości odwiedzenia wszystkich sklepów, porównania ich oferty itp.
2. W dobre rady 90% sprzedawców, nie ważne czy w sklepach profesjonalnych czy nie, nigdy nie uwierzę. Handlarz pozostaje handlarzem i tyle. Jak najbardziej natomiast cenię sobie rady znajomych profesjonalistów, przyjaciół fotografów itp. Oni w dobrym radzeniu nie mają żadnego interesu i co więcej: nie wybierają optymalnego dla mnie sprzętu spośród tego co mają na półce w swoim sklepie bądź co w najbliższej przyszłości są w stanie zaoferować.
3. Jest szansa, że może jednak zmienię swoje zdanie co do małych, drogich sklepików. Powiedz mi tylko, czym różniłby się w takim punkcie serwis gwarancyjny Canona 350D w którym padł procesor obrazu od serwisu realizowanego za pośrednictwem powiedzmy MediaMarkt?
4. Zadałeś ciekawe pytanie do Tomasza. Też chcę na nie odpowiedzieć. Załóżmy, że mam idealną informację na temat 350D. Dlaczego więc miałbym go kupić u Ciebie za 500zł drożej?
Pozdrawiam
ad1. nie odwracaj kota ogonem - napisales jasno iz w sklepie specjalistycznym zasiegasz tylko informacji z nastawieniem ze kupisz gdzie indziej. ja to nazywam cwaniactwem i tyle.
ad2. to po co idziesz do sklepu?
ad3. fachowoscia obslugi ktory przyjmuje reklamacje - zajdz do MM i powiedz gosciowi ze masz back focus.. :lol: facet popatrzy na zdjecia i powie zebys spadal, bo on uwaza ze wszystko gra
ad4. nie zmieniaj kontekstu mojej wypowiedzi
czy ktos mi tu coś odpowie ???????
Cytat:
Zamieszczone przez student_22
Medfoto na allegro. Człowiek zaufany ( kumpel sam u niego brał tyle że 20d ), przesyłka sprawna, wszystko ok. Sam będę u niego brał pod koniec listopada - cena 2980 zł za body 350d z kitem 18-55 wydaje się bardzo ok. :)
A ja Ci polecę www.proline.pl. Sklep zarówno internetowy jak i rzeczywisty - mają oddziały w wielu miastach Polski - ja kupowałam w Katowicach ale wiem że mają sklepy rozsiane po całej Polsce. Ceny przyzwoite, gwarancja Canon Polska - jak kupujesz osobiście w rzeczywistym sklepie to masz tydzień na sprawdzenie sprzętu - potem jak wsio jest Ok to podbijasz gwarancję. jak kupowałam w sierpniu to mieli super niska cenę na szybką kartę Kingstona -duuuzo nizsza niz na allegro! ( sprzedawca sam się zdziwił - no ale cennik rzecz święta:)))
Sprzęt nowy z pudełka. Szkoda, że nie mają obiektywów.....:(
Pozdrawiam TOKIN(ka)
Teraz zajrzałam na strone proline - i okazuje się ze mają w Poznaniu dwa swoje sklepy! Jak cena i warunki Ci odpowiadają to nic tylko kupować - a może za dwa tygodnie będzie u nich jakaś promocja to i cena lepsza????
Tylko że różnica w cenie to jakies 380 złotych... Sam kupowałem kompa w proline, super sklep ale ceny aktualnie na 350d z kitem atrakcyjnej to oni nie mają...