Mam wrażenie że nie bardzo masz pomysł co zrobić z modelkami. Szczerzenie się do obiektywu to trochę mało. Nie bardzo Ci idzie też świecenie, musisz więcej trenować. Na 16 paluszki sterczące z kikutka wyglądają gorzej niż koszmarnie.
Mam wrażenie że nie bardzo masz pomysł co zrobić z modelkami. Szczerzenie się do obiektywu to trochę mało. Nie bardzo Ci idzie też świecenie, musisz więcej trenować. Na 16 paluszki sterczące z kikutka wyglądają gorzej niż koszmarnie.
Jedyne ktore mi sie podoba to 21. Po co te usmiechy od ucha do ucha na kazdym zdjeciu? Obrobka niestety na nie no i pozy modelek...
Jeśli możesz to proszę o kilka słów komentarza na temat światła, bo jeszcze nie do końca wiem na co zwracać uwagę w tym temacie i co konkretnie skopałem.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeśli chodzi o siwecenie to była moja pierwsza sesja w której uzywałem czegoś poza lampą na sankach. Wykorzystywałem lampę na statywie podłączoną kablem przenoszącym ETTL oraz dodatkowo blendę 120x90 5w1. Większość zdjęć albo doświetlałem srebrną blendą (sądząc po komentarzach niezbyt dobrze mi to wyszło) albo lampą na statywie ustawioną lekko z boku a 40-60 cm przed lampą dyfuzor z blendy. Na pewno znacie lepsze metody wykorzystania tego typu zabawek:?: Sesja robiona była w niedzielę miedzy 13 a 17 więc warunki były ciężkie. Najwięcej problemu sprawiała mi blenda. Wiadomo że trzeba wykorzystać światło słoneczne więc nie ma zbyt dużej swobody wyboru miejsca/kąta w którym ustawi się blendę a efekty doświetlenia jak piszecie są średnie dodatkwo nie potrafiłem znależć światła blendą białą a srebrna chyba dawała go zbyt dużo(miejsca było mało).
odbijanie mocnego słonecznego srebrną bleda daje ostre mocne światło
które przy twoich zdjęciach się nie sprawdza
nie oślepiało to modelek w ogóle??
jeśli już to białą stroną tą blenda
goła lampa ze statywu też nie daje delikatnego miękkiego światła
16 twarz zmasakrowana cieniami, te 3 palce to tragedia
17 światło za mocne na twarzy modelka się świeci
18 jedna noga innego koloru niż reszta ciała coś dziwnego na czole
25 poprzepalane i fatalne tło- okna wchodzą w głowy itd
co do organizacji póz to bardzo słabo- wspomniane już 3 palce, identyczne pochylenia na 17 20, te wspólne umizgiwania się we dwójkę mogłeś darować...
do pokazania nadają się 18 19 choć też sporo można by poprawić np. ułożenie jej lewej dłoni na 19
nie wiem czy nie potrafiłeś nią pokierować ale ta pani z dłuższymi włosami przez 6 zdjęć pokazała tylko 2 miny, raczej nie sprawia wrażenia fotogenicznej
Po dosyć długiej przerwie zdecydowałem się pokazać kilka kolejnych zdjęć, tym razem jest to sesja wykonana w pomieszczeniu. Proszę o uwagi co jest ok, co do poprawki a o czym zupełnie nie mam pojęcia :) Szczególnie interesuje mnie jak oceniacie światło.
26.
27.
28.
29.
30.
No progres widać i to niezły... Zdjęcia robione w jakimś salonie meblowym ?
Na temat światła się nie wypowiem bo za cienki jestem...
Zdjęcia zrobione zostały w loftach modelowych w Żyrardowie.
29 - ok, miejscami za jasno
Lepsze niż piła 8-)
29 fajne.
Poprzednia seria nie wzbudziła zbyt dużego zainteresowania, może ta wyzwoli większe emocje. Proszę o opinie i konstruktywną krytyke :)
31.
32.
33.
34.
35.
36.