U mnie jest jakiś ciekawszy problem. Otóż EOSViewer widzi deesa, może odczytać jego zdjęcia po firewire, ale nie pozwala wejść w (niby aktywne) Camera Settings...Nie mam pojęcia do to za pieroństwo.
panowie...
skoro już tak sobie rozmawiacie o firewire i eosviewer to może ktoś mi powie jak szybki jest transfer zdjęć za pomocą tego ustrojstwa?
mam niejakie obawy co do prędkości w moim mkII....
z góry dziękuję....
kris
Kris,
olej kopiowanie zdjęć po kablu z aparatu. Czytnik rządzi.
Himi,
jest jeszcze jeden sposób na włączenie tych funkcji: weź sobie zgraj od kogoś z 1Ds ustawienia aparatu poprzez funkcje zgrywania i odczytu tych ustawień z karty pamięci. To mały pliczek binarny.
quail
olałem.... :)
chciałem tylko wiedzieć jak to jest u innych....
mam już drugie body po serwisie w NJ /serwis canona/ - jest identycznie, więc do głowy nie biorę....
czytnik mam od ładnych paru lat ... ;)
wiem,że to dobra rzecz... :)
ale i tak ... dzięki .... :)
panowie a technicznie jak wlaczyc omawianą funkcje ?
kiedy wybieram tą opcje 16 i puszczam select i chce wybrac on albo off to moge tylko przejsc do opcji 17.
any idea ?
dankeszyn
i tu pojawil sie nastepny problem, na XPpro mam zainstalowany soft z 5d i 40d, zainstalowalem updatery z canon europe ktore ponoc obsluguja 1d2. Mimo to kiedy odpalam utilities i mam podpiety 1d przez usb, nie mam mozliwosci skorzystania z zadnej opcji (download, remoteshooting, etc.. ).
ponownie any ideas ?
ps. nie mam plytki z softem niestety
Ściągnij Canon Camera WIA Driver Version 4.5.3 (file: k2706enx.zip z http://software.canon-europe.com/)
Powyższe działa dla 1d mk I, ale dla innych wersji może też...
I nie USB!!!! Było już, że tylko fajełajer
Jak bym wiedział jak to przez kartę zrobić i nie popsuć...:)