Napisz skąd jesteś. Ktoś pewno pomoże i poleci jakiś serwis.
Wersja do druku
Napisz skąd jesteś. Ktoś pewno pomoże i poleci jakiś serwis.
okolice Częstochowy
a próbowałeś w Krakowie na Czapskich ?
W większości ludzie chwalą ten serwis. Drogi, ale najczęsciej robią profesjoinalnie. Jak na razie "robiłem" jeden obiektyw C28-105 USM i jestem bardzo zadowolony z usługi (naprawa AF i czyszczenie ze smarowaniem). Teraz, czyli do jutra, jest u nich mój drugi obiektyw C17-85 USM - prawdopodobnie zoom się rozkręcił (podobno typowa wada), więc zobaczę jak przy drugiej naprawie. Kilku znajomych polecało mi ten serwis.
możesz podać namiary na ten serwis?
To ja się podepnę pod temat. Mam podobny problem, z tymże moja 85tka czasem ostrzy na nieskończoność, a czasem nie.
Miał ktoś już taki problem?
Sprawa naprawy mojego szkła się odwlekała, aż dzisiaj szkło trafiło do serwisu na Żytnią i dostałem info o naprawie. W mailu napisano że należy wymienić: FOCUSING ASS'Y, USM.
Koszt części 270zł, robocizna 220zł. Czas oczekiwania na części 10-12 dni roboczych.
Dziwi mnie troszkę, że serwis nie ma na bieżąco elementów do naprawy AF w tak popularnych szkłach jak np. 85/1,8.
Serwis ma zazwyczaj tylko części do typowych awarii, a uszkodzenie AFu w 85 nie zdarza się chyba bardzo często. Co do kosztów to prawie 500 co prawda piechotą nie chodzi, no ale lepsze to niż płacić za nową sztukę;/ .
Pozdrawiam
Zgadza się, do nowego musiał bym dołożyć około tysiaka, a tak za 5 stówek będę miał praktycznie nowe szkło, bo soczewki czyściutkie i obudowa jak nówka.
Z perspektywy tej usterki, dzisiaj nie kupił bym używanego szkła. Dałem za nie na allegro 1100zł, a w tym czasie nowe chodziły po 1500zł. Żadna oszczędność.
Czy ja wiem czy tak rzadko? Niedawno byl watek o dziewczynie ktorej przyszedl obiektyw wlasnie 85/1.8 z uwalonym AF..