to kup Olympusa albo Nikona i pojdz robic zdjecia :P hehe serio ale na tym forum chyba nikt nie ma % od przeanych Canonow...
Wersja do druku
to kup Olympusa albo Nikona i pojdz robic zdjecia :P hehe serio ale na tym forum chyba nikt nie ma % od przeanych Canonow...
sven, Ty miałeś dużo aparatów, znasz Canona i Nikona, czy E-1 zamiast 350D, to dobra zamiana. Ceny są już prawie takie same.
Nie, ale widocznie brak mu umiejętności i pokory względem nich. Miliony ludzi używają Nikonów, Canonów, Minolt, Olympusów (nie zapomniałem o czymś?), z lampą/bez, z długimi tele 400/2.8 jak i z kitowcem i są zadowoleni - spójrz na zdjęcia na pbase "według sprzętu". Wśród profi też znajdziesz setki zagorzałych zwolenników każdego systemu, umiejących go wykorzystać ze znakomitymi efektami. Ale niestety to ten tysiąc malkontentów, którym "coś nie gra" szczeka najgłośniej.Cytat:
Zamieszczone przez Loki2
Wszystko co piszecie teoretycznie jest możliwe (że szczekają najgłośniej malkontenci, że niezadowoleni, że podburzacze) ale skoro to tak działa to proszę dajcie jakies przykłady w drugą stronę - ktoś miał N i zamienił na C albo miał M i zamienił na C albo miał O i teraz chce tylko C! Mowa oczywiście o segmencie dla amatorów czyli 300/350d, d70/d50, e300(E1??? chyba bardziej profi?) Minolta cóż we wrześniu będzie dynax 5 - na razie za wcześnie na takie przesiadki i rozczarowania.
Według tych spiskowych teorii to zawsze konkurencja pisze negatywne opinie o sprzecie którego nigdy nie miała i nie uzywała - juz sama nie wiem komu wierzyć? :confused:
Nie dam Ci przykladu, ale myślę, że na 100% takie są. W każdą możliwą stronę :)Cytat:
Zamieszczone przez TOKIN
wiesz, to nie takie proste odpowiedziec na to pytanie. niewatpliwie zaleta e-1 jest profesjonalne body (szczelne) i swietny objektyw. najwieksza wada szumy i maly wybor optyki. jezeli ktos nie zamierza kupowac wielu objektywow i moze zyc z systemem, ktory dziala w zakresie 100 do 400 iso, to e-1 jest dobrym wyborem. jezeli ktos czesto musi uzywac wysokich iso i potrzebuje szybkiego af; wybor jest prosty; canon.Cytat:
Zamieszczone przez Loki2
Dobra,
dałam się przekonać i tak ten 350d najdłużej siedzi mi w głowie :lol: No ale musiałam Was odrobine podręczyć. :mrgreen:
Zastanawaim się tylko czy iśc po linii najmniejszego oporu i kupic w sklepie realnym z 12 miesięczną gwarancją canon Polska czy też zaryzykować zakup u jakiegoś TIPa i mieć 24 miesiące tzw eurogwarancji - z jej realizacją bywa różnie i to nie z powodu serwisu tylko z powodu sprzedawcy - czegoś "zapomni" podbić, źle wypisze fakturę itp. Jest wątek poniżej gdzie najtanie można 350 kupić ale widzę że tak znowu bardzo tanio to tam nie jest:(
I tu pewnie co człowiek to opinia. Ja generalnie trochę boję się zakupów w sieci - 3 aparaty tak kupowałam i choc nigdy nie było przysłowiowej cegły to poprzysiegłam sobie nigdy więcej. No ale cena o te 200zł kusi oj kusi!
Pozdrówka i dzięki za cierpliwość
TOKINka
Czyli szumy w E-1 są tak duże jak w E300?!? A co z matrycą? Jakie daje odwzorowanie barw, co z ostrością? Czy kit w E-1 jest lepszy od tego z 350D?
E-1 sprzedaja z innym(lepszym) objektywem niz e-300. co do ostrosci i odwzorowania barw; poszukaj w sieci.
Loki2,
znam odpowiedzi na Twoje pytania więc piszę:
szumy w E1 są minimalnie niższe niz w E300 ale i tak bardzo spore;)
Obiektyw KITowy z E1 czyli 14-54 Zuiko to bardzo dobry obiektyw - włąściwie przy obecnych cenach 3500 za E1 kit to kupujesz obiektyw a puszkę masz za darmo. Bardzo dobrze ostrzy, nie winietuje, bardzo dobrze odworowuje kolory. W żaden sposób nie da się porównac obiektywu 14-54 z Kitem canona (niestety canon do KItów wkłada badziewie olek natomiast daje całkiem sensowne i przyjemne szkiełka - a to z E1 jest super) Niestety to nie jest aparat dla mnie:(