Witam wszystkich i grzecznie pytam którą z wymienionych lustrzanek polecacie. I wiem że takich wątków wszędzie sporo. Wiem że to Canon Board ale wiem też że stac Was na odrobinę obiektywizmu 8)
Te trzy typy zostały po długiej mojej wedrówce po róznych forach i stronach netowych.
350d - bo tak - przywiązanie do marki, mała waga (choć ergonomia kiepska), duża ilośc osprzetu w różnych kategoriach cenowych. Przeraża mnie częstotliwośc występowania FF/BF i sposób w jaki podchodzi do tej wady serwis!!!
E300 - 2 obiektywy w Kicie 14-45 40-150(całkie dobre zuiko), bardzo duża ilośc funkcji, 2 lata gwarancji Olympus Polska, samoczyszczenie się matrycy, problemy FF/BF nie występują dzięki systemowi 4/3. Ładne i poprawne kolory wprost z aparatu. Ale drogi osprzęt, wyższe niz u konkurencji szumy.
Nikon 50d - dobrze leży w ręce choć jest brzydkiw porównaniu do 350d wypada gorzej dostępnośc szkieł większa niz w Olku i... no własnie więcej nie wiem???
cenowo wszystkie 3 typy podobne! 3300 - 3500zł
Tyle w skrócie informacji, które udało mi się zgromadzić. Pytam o Wasze opinie, bo może (na pewno) coś przeoczyłam a Waszym zdaniem powinnam to wziąć pod uwagę decydując się na zakup.
Proszę napiszcie co jeszce powinnam wziąc pod uwagę. wszelkie sugestie i opinie z uwagą przeczytam.
pozdrawiam TOKINka