Nie no tak ale wystarczy, że będzie czekał u krawca na nowy model "adika" a tam bedzie TV włączone i teleexpress i tam ktoś ważny i tłum fotoreporterów i las białych "elżbiet"Cytat:
Zapewniam Cię, że nikomu to nie przyjdzie do głowy.
Wersja do druku
Nie no tak ale wystarczy, że będzie czekał u krawca na nowy model "adika" a tam bedzie TV włączone i teleexpress i tam ktoś ważny i tłum fotoreporterów i las białych "elżbiet"Cytat:
Zapewniam Cię, że nikomu to nie przyjdzie do głowy.
trzeba sie czyms zainteresowac zeby wiedziec po ile to cos chodzi... skad taki maly biedny dres ma wiedziec ze L ki sa tyle warte? jak dla niego cyfrowy aparat to samo body a obiektywy to juz pryszcz...poza tym towar trzeba gdzies sprzedac a sprzetu specjalistycznego nie sprzeda sie na bazarze... co innego kompakty te to pewnie chodza jak swieze buleczki....
najlepszym rozwiazaniem wydaje sie analog np 1n :-)
bo tu chyba tez obowiazuje zasada - ty masz ja nie mam, ***, ja mam ty nie masz. A po ile to chodzi to sie na melinie dowie...Cytat:
Zamieszczone przez Jac
I jescze obowiązuje taka zasada że jak zobaczył w telewizji to napewno jest super i drogie.
nie maznaczenie nie ustalimy co powoduje dresami (poza checia pozyskania kasy) ze akurat wybieraja sobie tego a nie innego... mysle ze ubior jaki i sposob bycia jak i jescze wiele innych czynnikow moze sprzyjac do bycia napadanym... mozna dostac akurat dlatego ze dres jest wkur.. po jakiejs awanturze z panienka i wyszedl na miasto sobie ulzyc a ty akurat stales w pieknej bramie... jak juz ci wklepal to jeszcze plecka zabral ... no bo co ten plecak bedzie sobie sam tak lezal na bruku jescze go ktos ukradnie :-)
koledzy na melinie przypilnuja sprzętu, ale niewiadomo czy właściciela znajdą :sad: to właśnie jest rzeczywistość polskiCytat:
Zamieszczone przez Jac
nowego na pewnoCytat:
Zamieszczone przez gr86
hehs jaka dysputa :) Ja jestem czesto obserowany przez tempe dzidy oblegajace lawki w Legnickim parku.. Jak nie omijasz ich szerokim lukiem i gabaryty masz w miare sensowne to spokojnie mozna focic.. wola latwe cele.. a jak widza ze cos sie po krzakach czai by ich wyminac to kabinuja co ukrywa dany gosc :)
Moim sposobem na stres jest trening - silownia, basen itd.. pomimo tego iz nie obdazono mnie wzrostem (176cm) to nie jestem w ich typie :)
Według mnie, to jest podstawowe wyposażenie fotografa! :)Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Osobiście, gdy wychodzę ze sprzętem foto,
naturalnym odruchem jest zabranie do kieszeni gazu.
Zabawek elektrycznych nie polecam, bo są mało skuteczne
i mogą jedynie dodatkowo wkurzyć przeciwnika...
Najlepszy jest gaz obezwładniający
(jest tego teraz na rynku w różnych rozmiarach i rodzajach).
Osobiście preferuję środki biologiczne (np. typowy pieprzowy), bo,
w przeciwieństwie do większości dostępnych chemicznych,
działa zarówno na zwierzaki jak i na ludzi
a w przypadku tych drugich, także na osobniki przyćpane
(psy i osoby pod wpływem środków odurzających
na typową chemię prawie wcale nie reagują).
Poza tym, jak już brać, to wersję żelową (zawiesinową),
z której strzał jest o wiele skuteczniejszy
(płyn przykleja się do skóry, przez co działa dłużej i skuteczniej)
a do tego minimalizuje się możliwość "zagazowania" samego siebie
w przypadku psiknięcia pod wiatr... :)
Ogólnie pojemnik, który można zmieścić w kieszeni,
to wydatek ok. 50 zł, więc warto!
A! I co najważniejsze - jak już zajdzie konieczność użycia,
to trzeba walić prosto w pysk (czy to psa czy człeka),
bo zabawa w humanitaryzm, może skończyć się dla nas tragicznie
(zasada celowania w klatkę piersiową i tym podobne bzdety,
są dobre przy traktowaniu gazem teściowej
a nie w realnej samoobronie).
Drugi ważny element samoobrony, to szybkie nogi! :)
ogolnie robic trzeba tak by nie spowodowac spotkania sie mysli dresa z jego wzrokiem :)
To dla nich straszne przezycie myslec i patrzec, jednoczesnie analizujac co te oczy widza.. Po to tez adidas wymyslil 3 paski a nie 4.. do 3 potrafia liczyc w doroslym wieku a prosta forma loga pozwala im tylko patrzec na nie a nie myslec zbytnio o tym co widza..