Z sigmą bym uważał bo z canonem współpraca tych szkieł układa się różnie, szczególnie z 350D
Wersja do druku
Z sigmą bym uważał bo z canonem współpraca tych szkieł układa się różnie, szczególnie z 350D
no to co byś polecił w zakresie przynajmniej 200-400 ? do 3000zł ? ale chce brac tylko nowe używane mnie nie interesuje...
polecam stałkę 400mm f/5,6 L, kosztuję trochę ponad 3000 ale warto, bardzo wielu "ptasiarzy" od tego obiektywu zaczynało, też go mam i jestem baaardzo zadowolony:-)
eee dla mnie za drogie szkło i do tego ciemne f/5,6 ;)
Jest to świetny obiektyw tylko teraz za nowy trzeba zapłacić ok 5000 zł. Najtańsze jasne tele to Canon EF 200 mm f/2,8 USM, w skąpcu podają ceny 2200-2800 zł, ewentualnie trochę ciemniejszy EF 70-200 f/4 USM ok.2100-2300 zł. Ale 200mm to minimum dla ptasiarza i nie zawsze może wystarczyć. Z tym pierwszym i z TC 1,4 będziesz miał ciut lepsze parametry niż z Tairem ale z AF i o klasę lepszą jakość. Fotosc chyba takim czymś fotografuje.
chyba nie wiesz co mowisz , chcesz jasniejsze ? po co ? zeby potem przyslone przymykac do f/8 ?a to to bedziesz miec problem , bo ostrosci jest okoloz 3cm
400mnf/5.6 , ma juz to do siebie ze GO w niej jest wieksza i caly model miesci sie w ostrosci , czasami zaluje ze sprzedalem te szklo :(
eee najlepiej do mnie sigma przemawia
10. choć nie wiem czy nadaje się do publikacji
11. coś nowego ... helios odwrotnie mocowany do kita + 420ex i softbox
wole ptactwo :)
dzis masz 13 lat , a za miesiac dowiem sie ze jestes chlopakiem 10cio letnim :)
heh nie nie mam 13 lat ;)
następne makro
12. helios odwrotnie mocowany do kita + 420ex i softbox
13. ten sam zestaw co poprzednio
teraz na nowo ptaszki
14.
15.