501897778
Wersja do druku
Jeszcze coś ode mnie. U Tomasza1972 zamawiam od ponad roku, właściwie wszystkie dostępne formaty ze wskazaniem na 21x30, całości w jak najlepszym porządku, do żadnej z setek odbitek nie mam zastrzeżeń. A analog prosto z kliszy powiększony do A4 to po prostu poezja :)
Ja także robię u Tomka. Zawsze mam pewność że wszystko będzie ok i nie muszę się martwić. Do formatu 15x21 nie mam żadnych zastrzeżeń.
Czy wysyłacie zdjęcia do Tomasza online, czy na nośnikach? Ostatnio skorzystałem z programu FotoSender i nieco się zdziwiłem, bo odbitki okazały się gorsze niż zrobione w tym samym labie kilka dni wcześniej, ale zaniesione na pendrive.
No może ktoś przecież zrobić to w moim imieniu, odbitek przecież też nie odbiorę osobiście. Jest sporo firm, które się tym zajmują, chociażby Poczta Polska.
Przecież nie napisałem, że korzystałem z usług Tomasza. Odbitki robiłem znacznie bliżej domu i za pierwszym razem udałem się do labu osobiście zanosząc pliki do wywołania. Chcąc wywołać (między innymi) te same zdjęcia jeszcze raz, wysłałem je online posługując się FotoSenderem. Odbierając odbitki się nieco zdziwiłem, bo niby zdjęcia te same, ale niestety już nie takie same. Stąd moje pytanie, jak wysyłaliście pliki - pocztą na jakimś nośniku, czy online za pomocą programu, którym posługuje się firma naszego forumowego kolegi? Chętnie skorzystam z usług polecanego labu, chcę się dowiedzieć jak uzyskać optymalny efekt i stać się kolejnym zadowolonym klientem.
Ja wysyłałem wcześniej Tomkowi fotki na ftp, teraz używam loadera bo jest szybciej, a jakość praktycznie ta sama - ja jestem z jakości i wierności zdjęć od Tomka bardzo zadowolony, a należę raczej do osób czepialskich :D
Gdzie obecnie najlepiej zrobić odbitki on-line ?