No właśnie mnie najbardziej martwi to jedno ramiączko..... nigdy nie nosiłem takiego plecaka i nie wiem czy będize mi pasować.....
ale moze uda się wyłapać ten model do testowania :) i wtedy zdecyduje :)
Wersja do druku
No właśnie mnie najbardziej martwi to jedno ramiączko..... nigdy nie nosiłem takiego plecaka i nie wiem czy będize mi pasować.....
ale moze uda się wyłapać ten model do testowania :) i wtedy zdecyduje :)
Poprzednio miałem 2 częściowego FOMEI'a, w którym zamki nie wytrzymały i musiałem kupić coś innego. Długo się zastanawiałem i kupiłem Tamrac'a Expedition 7.Trochę brakuje drugiej komory, natomiast jeśli chodzi o pojemność na sprzęt foto i wygodę, to jest rewelacyjny. Przewodnik kanapka i napoje w butelce 0,5l mieszczą się w przedniej kieszeni. Gorzej z kurtką, jedynie pozostaje przytroczenie na zewnątrz wraz ze statywem / monopodem lub zamiast nich. Zdecydowanie jestem zadowolony z zakupu. Spokojnie mieszczę 2 lustrzanki, lampę i 5 obiektywów (w tym 70-200 2.8 ).
Moim zdaniem Mini Trekker na mecze czy krótkie wypady się nie nadaje zupełnie - zwłaszcza jak jast ciepło - wentylacja pleców jest do **** - strasznie sie przegrzewają.. na mecze nosze i jest ok i na krótkie wypady jak jest chłodniej - ale na 15-25km w górach to katorga i męczarnia - w zeszłym roku strasznie się na niego wkurzałem - na zmianę nosiłem koszulki i co postój zmiana - jedna schła, drugą wkładałem.. i to plecak nie był jakoś bardzo wyładowany.. teraz na wakacje i takie własnie podróże gdzie dużo się nosi kupiłem nature trekkera - o niebo lepszy do dłuższego noszenia - pas biodrowy, wentylowane plecy, nawet nie ma co porównywać.. po burzy w górach która nas zastała (około godziny solidnej ulewy) w środku nawet śladu wilgoci (chusteczki higieniczne suche jak pieprz) - oczywiście sprzęt też bez żadnego uszczerbku.. plecak ma dodatkowo komorę na np. kurtkę itp. i dodatkowo taki plecaczek który można przypiąć do niego na inne rzeczy typu jedzenie itp. jest oczywiście cięższy ale coś za coś.. jeszcze żeby cena była trochę niższa.. chociaż ja swój kupiłem w normalnym sklepie z możliwością przymierzenia taniej niż gdziekolwiek w sieci znalazłem..
ja osobiście posiadam ten plecak http://lowerpro.pl/lowepro-dryzone-rover-p-91.html
jestem bardzo zadowolony bardziej szczelnej komory na sprzęt chyba nigdzie nie znajdziemy :)
kilka razy skąpałem się z nim i nic zero wody mimo że komora ze sprzętem była pod woda :)
niestety dojście do sprzętu zajmuje trochę czasu ale za to mamy pewność szczelności.
na długie wypady jest rewelacyjny w komplecie mamy Camelbag wiec spokojnie jednym ruchem ręki możemy sięgnąć po wężyk i zgasić pragnienie bez zatrzymywania się :)
jedyny minus to cena.....
do przenoszenia sprzętu nie za bardzo się nadaje dlatego teraz poluję na plecak bez dodatkowej komory i dlatego już wczesniej pisałem o tym :)
http://lowerpro.pl/lowepro-computrekker-p-37.html
A ja w tym roku testowałem na wakacjach torbę biodrową LowePro Off Road, o której pisałem TUTAJ.
Torba spisała się doskonale. Mój MiniTrekker sobie odpocznie.
W 3 city pewnie bez problemu mógłbyś przetestować te plecaki w foto-net w Sopocie lub w cyfrowe.pl w Gdańsku, zdaje się że praktycznie zawsze mają na stanie.
Co do jednego ramiączka - używam 200 - po 8h w górach nie miałem żadnych negatywnych wrażeń - może trochę pocenia w miejscach gdzie ucisk ramiączka jest największy, ale poza tym nic.
Jestem bardzo zadowolony i mogę polecić.
no własnie dylemat mam głównie taki że posiadam juz podobny plecak jednak z gorszym dojściem do sprzętu...dryzone rover dlatego zastanawiam się nad trakkerem :)
Serbio polecam plecak. Torba sie nie sprawdzi - ciągnie po ramieniu...
z tego co Cię znam to nie będzie plecak na jeden wyjazd ;-) wiec zastanów się nad czym ś naprawdę wygodnym
miałem slingshota (tego najwiekszego bo do 200 sie nie miesciłem:| ) - nie polecam; ni pies ni wydra....
bardzo fajny system jest lowepro - pas, szelki i kabury na szkła - nie obciąża tak kręgosłupa jak plecak; nie wiem jednak czy kabury sprawdza sie na twój wyjazd?
chodziłem po Barcelonie z computrekkerem gdzie w srodku miałem 10-22; 70-200 f4 + przypięty maniek 190 oraz jakies duperele typu baterie filtry karty;
troche to ciągnęło po plecach ale nie tak bardzo jakbym dołożył prawie ciągle trzymane w ręce 30d+grip +t28-75
generalnie byłbym za plecakiem - tylko wybrać wygodny i dobrej jakości (oglądałem Kata sa w foto7 w Gliwicach) oraz taki do którego zmieścisz sprzęt który chcesz zabrać na wyjazd;
ja osobiście nie szukałbym plecaka który ma osobną komore na ciuchy/jedzenie/piwo; od tego żona ma wolne plecy zeby nieść albo foto albo plecak z prowiantem - proste.
Kazdy musi znać swoje miejsce w stadzie ;-)
Mogę spokojnie polecić LOWEPRO CompuRover AW.
Super wygodny do noszenia, nawet przy dużym obciążeniu. Dodatkowo górna komora na "cywilne" zastosowania pozwala wpakować butelkę wody, przewodnik, jakieś zakąski, kurtkę na deszcz itp.
A przy wyjazdach 1-2 dniowych wystarcza na wszelkie potrzeby i nie ma potrzeby zabierania dodatkowego bagażu.
Pamiętam jak kupowałem(wysyłkowo) to obawiałem się, że będzie za duży.
Okazało się że jest w sam raz, pojemność przydaje się w każdej sytuacji.
Plecak spełnia wymagania (wypchany ledwo ledwo;) bagażu podręcznego w samolocie i bezproblemowo mieści się w typowym schowku bagażowym nad głową.
Najtańszy nie jest ale warto.
Dobrze piszesz... tj nie mam żony ale mam dziewczyne i widzę, że jak będe chciał się gdzieś wybrać to do mojego MiniTrekkera AW poza aparatem nic nie wejdzie... I albo ona albo ja będzie musiala nieść prowiant napoje ew. jakies ubrania. To nie bedzie prosta sprawa bo choć nie mam za dużo sprzetu to jak jest wszystko zaladowane to plecak jest dość ciężki... Bo statywu to sie boję brać na przechadzki po górach :) Sherpa 600R to chyba nie był dobry wybór mogłem wziaść spokojnie coś lżejszego...