To że warto to wiem, ale się pytam kiedy cena zacznie spadać, i kiedy osiągnie swoje minimum.
Wersja do druku
To że warto to wiem, ale się pytam kiedy cena zacznie spadać, i kiedy osiągnie swoje minimum.
bijesz pianę i nic więcej...
:arrow: www.wrozka.pl
pogadaj z tipami - moze ktorys pusci farbe przez telefon ;-)
jak bym byl na kupnie to bym poczekał do świąt lub ewentualnie po nowym roku - pamiętaj że jak wejdzie następca do sklepów to stare 5d moze szybko zniknąć
ja tak miałem z 300d gdy kupowałem ledwo mozna bylo dostac bo 350d weszło
podobnie z 30d jak wchodziło 40d (lub tuz przed)
z ff sie nie czaiłem bo mi zakosili sprzęt - trzeba czymś focić no nie?
z tego co widziałem pracujesz aparatem - nad czym sie zastanawiasz? czy zaoszczędzisz 300-500 pln? w ciągu jakiego czasu zarobisz taką kwotę?
ile czasu mogłbys focić 5d kupując go juz a nie po nowym roku ?
odpowiedz sobie na te pytania i wszystko bedzie jasne
Dorywczo. Teraz klasa maturalna, więc będzie to dość ograniczone (teoretycznie).Nom, zawsze 300-500złMoim targetem fullframe'owym jest okres wakacyjny, ale nie ukrywam, że coraz szybciej okres oczekiwania się skraca, i może przestawię termin na ferie zimowe/marzec (5dniowy wyjazd na narty z klasą). Chciałem tylko znać wasze przypuszczenia, przecież wiem, że nikt nie jest w stanie odpowiedzieć mi na te pytania.
Nie będe odkrywczy jak powiem ,że w tym przypadku rynkiem również rządzi popyt i podaż na podstawie ,których ustala się cena i to wszystko :mrgreen: ale kiedy i ile będzie ona wynosić to już zostało napisane ...
Z rozmowy ze sprzedawcą, wiem skądinąd, że 5d mkII będzie sprzedawany w kicie z 24-105L, i że zestaw ten kosztować będzie w granicach 10k PLN. Więc cena jak za zwykłą piątkę. Moim zdaniem warto te dwa miechy przeczekać :)
Myślę, że trzeba czekać około 49 lat i 11 miesięcy - wtedy cena będzie osiągać minimum(to będzie okrutna staroć) Po upływie 50 roku stanie się zabytkiem i cena zacznie niechybnie rosnąć. To moja dobra i bezpieczna (dla mnie ) rada. Wtedy już będę martwy.
lol
G.
W tej chwili 5d z 24-105 kosztuje 8,5k (allegro). Więc jeśli nowy kosztowałby 10k, to chyba jest to całkiem niezła cena, czyż nie? :)