Oczywiście że nie, ponieważ jest to technicznie niewykonalne. Po wybraniu numeru cały czas zgłasza się poczta głosowa lub "cisza".
Wersja do druku
Nastepny 1-postowy obrońca..
Wszystko zależy od marży sklepu oraz od rabatów jakie posiada sklep u swoich dostawców. Wcale nie jest powiedziane iż sklep musi zarabiać na obiektywie za 1500 zł. 30-40 zł.. Może zarabiać dużo więciej i to w całkowicie legalny sposób.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ale za to jaka szybka reakcja :-). Topic założony o 13:00 a już około 15:00 "obrońca" odpowiada.
Do zamknięcia i do pralni MSZ... nie wierze ani Andrzejowi Z ani JAPANFOTO.
Strona w ogóle wygląda jak z d..., nawet nie zmienili "Shop Name" w nagłówku strony... pfff...
a ja w dalszym ciągu jestem ciekaw w jaki sposób serwis sigmy jest w stanie sprawdzić kto zapłacił podatek a kto nie. Może ktoś zna wyjaśnienie??
Ponadto ani Andrzej ani Ela jakoś mnie nie przekonują.
a to ciekawe... więc służę dowodem, jak ktoś chce to mogę podesłać na skrzynkę informacje które dostawałem ze sklepu, a było ich trzy...
ostatnie było 25 kwietnia informacja zamówienie realizowane. do tej pory cisza.
TELEFONU NIKT NIE ODBIERA! proszę wybaczyć ale jeśli wybieram opcje kurier za pobraniem to liczę na to że przesyłka dotrze w ciągu powiedzmy kilku dni.
"Dzień dobry jestem Japanfoto...." ... he he henormalnie wszystkie najmniejsze nawet sklepiki internetowe świata czytają canon-board ... i to codziennie ;-)
ciekawe...ja bym nie kupił o 10%-30% tańszego samochodu z salonu "pan zbyszek auto-moto"
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To proste, dystrybutor wie w jakiej cenie są sprzedawane te obiektywy w EU w hurcie. Jeśli na fakturze dla klienta widzi cenę niższą oznacza to, że ktoś sprzedaje bez opodatkowania bo inaczej by dołożył do interesu. Sigma ma ujednoliconą politykę cenową, jak większość tego typu firm. Canon też sie chwali tą ujednolicona polityka. Wiec wszystko jest wiadomo...