No jeżeli tak jest to rzeczywiście lipa, bo mogą powiedzieć aby wysłać do serwisu...w stanach.
Wersja do druku
Witam,
Odpowiadając na pytanie kolegi "sal" gdzie znalazłem informacje, że gwarancja Mack jest honorowana u nas ... na pierwszej stronie tego wątku, posty 2,3 i 4 :grin:
Po uzyskaniu odpowiedzi, negatywnej, z serwisu Canona w Warszawie postanowiłem pobawić się w Janusza Weissa i napisałem w tej sprawie do firmy oferującej gwarancję Mack, oto odpowiedź:
"Dear Piotr,
Our warranty is an International warranty and would allow you to obtain service in Poland. Mack Camera & Video Service does not have contracts with any service centers in the US or overseas. For international repairs, we work with manufacturer authorized repair facilities in your area. To locate the service center near you, please call the manufacturer to find out who in your area is authorized to repair your equipment's make and model. We have found that the authorized service centers change from time to time and it is better for the customer to find out who is authorized to repair their model through the manufacturer.
A service center that customers have worked with in the past in Poland to repair a Canon unit is:
CSI Foto I Video
01-014 Warszawa, ul Zytnia 15
22-862-41-38
If you have any additional questions or concerns please feel free to reply back.
Thank you,
Cheryl
Mack Camera & Video Service"
Zdziwiłem się lekko :mrgreen: bo w sumie wskazano mi serwis Canona na Żytniej :-D Cóż .. teraz będę konfrontował tą informację z serwisem w Warszawie. O dalszym postępie "śledztwa" będę starał się na bieżąco informować szanowych forumowiczów.
Pozdrawiam,
Piotr
Ale na stronach Mack-a jest napisane jak to działa...
Znaczy jak jesteś poza US, to wypełniasz formularz/wysyłasz maila do nich, oni Ci podają gdzie się masz udać, w podanym przez nich punkcie serwisowym prosisz o wycenę kosztów naprawy i wysyłasz do do Mack-a.
I oni decydują czy zapłacą za to, ile zapłacą itd.
Natomiast w tej sytuacji nie może być mowy o "honorowaniu gwarancji Macka przez serwis Canona" bo z ich punktu widzenia Ty+Mack to taki zwyczajny klient za pełnopłatnej naprawy...
Zerkałeś na http://www.mackcam.com/ ?
A w szczególności na:
https://secure3.datafabrication.com/...n_warranty.asp
Czy komukolwiek z PL udało sie wyegzekowac gw MAC??
czy ktos z was sie rejestrowal w MAC i jak wyglagala sprawa reklamacji, czy posiadajac karte z gwarancja trzeba jeszcze cos im doplacac? dla mnie to nowy temat wiec szukam informacji, kupowalem w HK