No trawki przeszkadzają troszkę. Ale 2 pierwsze ujęcia całkiem niczego sobie.
Wersja do druku
No trawki przeszkadzają troszkę. Ale 2 pierwsze ujęcia całkiem niczego sobie.
Dzięki krzychoo i aleks może za mocno się pokajałem, więc się poprawiam; świetne zdjęcia kolegów z forum są przede wszystkim inspiracją i bodźcem do podciągania swoich umiejętności.
Pozdrawiam.
Kilka zdjęć krajobrazowych i "zjawiskowych" z mojej okolicy.
40.
41.
42.
43.
44.
Razi wypalone niebo, nie umiałem sobie jednak poradzić z tym problemem.
45.
46.
Tu też pewne obszary są wypalone ale zdjęcie zamieszczam ze względu na ciekawe cienie na mgle.
Chłopie odstaw kompleksy na bok :) ja fotografuję od 3 lat zacząłem od razu od lustrzanki wiec na głęboka wodę się puiściłem i przez ponad dwa lata samonauki myślałem ze sporo się nauczyłem ale to przez 3 miesiące czytania tutaj i obserwowania wspaniałych prac innych młodych zdolnych ludzi zacząłem się rozwijać. Teraz dopiero widzę ze stać mnie na coś wiecej więc nie pozostaje nic innego jak tylko brać aparat w dłonie i pstrykać ile się da :)
a co do zdjęć:
ostatnie
41 bardzo fajne- trochę zieleni bym dodał bo chyba słońce było dość nisko i odbija się to za bardzo na drzewach jak dla mnie :P
28 bardzo fajne dobrze złapane i miło się ogląda
46 szkoda ze słońce tak przepaliło bo mogło być bardzo dobrze i klimatycznie :)
40- super :)
Efekt kilkudniowego urlopu nad Polskim Bałtykiem. Pogoda nie dopisała więc zamiast smażyć się na plaży biegałem z aparatem i robiłem zdjęcia. Dziękuję za wyrozumiałość mojej żonie.
47. Młoda śmieszka
48. Biegus mały, tak sądzę po żółtawych nóżkach
49. Biegus zmienny
50. Siewka rzeczna
51. Biegus zmienny
52. Biegus zmienny
53. Biegus zmienny
54. Biegus zmienny
55. Biegus zmienny w szacie spoczynkowej (tak mi się wydaje, może ktoś ma inne zdanie)
56. Kamusznik. Uciekła ostrość ale trudno go sfotografować.
57. Landszaft minimalistyczny ze sztafażem.
58. Władysławowo i kawałek Półwyspu Helskiego.
Hihi.... jak ja byłam we Władku (jak widzę w tym samym terminie) na tej wieży to nie było takiego ładnego nieba ;)
A gdzie strzeliłes 57?
Bardzo lubie takie prace...podoba mi się:)
Wieczorkiem wychodzą fajne fotki z tej wieży :)
57 - intryguje,
47 - właściwie cały ptaszek w cieniu (samego siebie),
48 - przepalone podbrzusze/kuper,
49 - chyba najlepsze z ptaszków, chociaż oko w cieniu i jakby poza ostrością,
Na pozostałych nieładne (mdłe) światło.
Na 50 i 52 to meduzy jak się domyślam?
Pozdrawiam
Dzięki za komentarze.
Nr 57 to Góra Łącka na ruchomych wydmach koło Łeby (42 m piachu n.p.m.), zdjęcie zrobiłem w zeszłym roku Olkiem E-300 stąd format 4/3.
We Władysławowie trafiłem na dosyć dobrą pogodę ale zabrakło mi jeszcze jednej szarej połówki Cokina, miałem dwie ale to było trochę za mało dla zmniejszenia rozpiętości tonalnej między niebem i ziemią. Wyobrażam sobie że wieczorem może tam być fajnie mamy wtedy przednie światło tej sceny.
A ptaki tak jak pisze aleks w większości nieostre i mdłe. Na usprawiedliwienie; pogoda była kiepska, siąpiła mżawka, część to cropy zdjęć robionych na 200mm, część robiona Tamronem na 400mm który w słabym świetle źle sobie radzi. Tak na niektórych zdjęciach są meduzy.
Pozdrawiam.
Nie wiedziałem, że można jeszcze spotkać meduzy w takich ilościach.
Pozdrawaim