Na boga Panowie! nie stac mnie ani na 5d ani na oryginal gripa! Po prostu! i tyle.... :)
Wersja do druku
Na boga Panowie! nie stac mnie ani na 5d ani na oryginal gripa! Po prostu! i tyle.... :)
A ja rozumiem jak może kogoś nie być stać na grip do 5d zakupioneg prawdopodobnie na raty ( jeżeli źle zrozumiałem to mnie popraw ) Sam czasem kupuje zabawkę do foto a potem mnie nie stać przez jakiś czas na nic:):):)
Niestety tutaj chyba jednak ma zastosowanie zasada ze zapłacić trzeba dużo za oryginał choć to piszczenie akurat najmniej ma wspólnego z tym ze to delta, może poza zwiększoną awaryjnością.
A i najważniejsze ja raczej sugeruję awarię urządzenia gdyż sygnały o piszczących gripach ( wiem wiem aparatach ) należą do żadkości.
Sygnały o tym piszczeniu mogą należeć do rzadkości bo ludzie różnią się w znacznym stopniu słyszeniem dźwieków o wysokich częstotliwościach. Mało kto zwraca uwagę np. na pisk odchylania poziomego w tradycyjnym TV kineskopowym.
Ale racja, jeżeli masz możliwość wymiany na inny egzemplarz to warto spróbować.
no dobrze ale jezeli nie stać Cię na grip oryginalny tylko na deltę to odłóż sobie te 300zł i dozbieraj resztę mimo rat za 5d... bo zamiennik to jest szajs i wsio.
Zazwyczaj ludzie do dwudziestego-któregoś tam roku słyszą piski telewizora, zasilaczy itp. Oczywiście zdarzają się i starsi słyszący te dźwięki (powyżej 15 kHz). Czasem to denerwuje jak słyszę coś (co przeszkadza na dłuższą metę - jak np. telewizor nie-stu-hercowy) czego nie słyszą inni ;) .
hmm... jak by Wam to puscic... :) moze to ten halny i orkan i w ogole :) zobacze co porzdzi sprzedawca i jak rozwinie sie sprawa-dzieki za zainteresowanie!
Po co tu dorabiać jakieś dziwne ideologie. Ma nie piszczeć i tyle. Jeśli z zamiennikiem coś piszczy to znacz, że zamiennik do d... Oddaj sprzedawcy i na razie rób zdjęcia samym body. Da się! Gorzej będzie, jak zepsujesz 5D. Ale to już musisz sobie sam przekalkulować. Czy się opłaci.
Ludzie nie popadajcie w herezję :)
Jaki zasilacz impulsowy w gripe. Grip to nic innego jak dodatkowa pojemność akumulatora. Żadna tam przetwornica czy zasilacz impulsowy nie jest potrzebny.
CO do napięcia nie popadajcie w przesadną panikę ! Więcej niż z akumulatora się nie wyciśnie. Można by się zastanawiać gdyby taki grip był zasilany z 230V ale w przypadku tylko akumulatorów zero ryzyka !
I jeszcze jedno uzywanie nie orginalnego akumulatora nie ma żadnego wpływu na szumy matrycy itp.
pozdrwaiam
:)
Grip to na pewno nie tylko "dodatkowa pojemność akumulatora". Elektroniki w środku sporo. Może w tym gripie jest jakiś regulator napięcia? W 350-tkowym gripie nic na regulator nie wygląda (rozkręcałem), w gripie do 5D może jest.