Popieram przedmowce i jego propozycje 10-22+kit. Tym bardziej ze planujesz zajac sie fotografia architektury, w tym przypadku warto pojsc w ultra szeroki kat.
Wersja do druku
Popieram przedmowce i jego propozycje 10-22+kit. Tym bardziej ze planujesz zajac sie fotografia architektury, w tym przypadku warto pojsc w ultra szeroki kat.
puszka to 40d -bedzie ok
a co do szerokiego to ja za jakis miesiac bede kupywal tokine 11-16 f2.8 -i mysle rowniez ze moglbys sie nad tym szklem zastanowic skoro chcesz robic zdjecia wnetrz to swiatelko moze sie przydac
Ja bym optował za pierwszym zestawem.
Opinie na temat 50D są niejednoznaczne: pod pewnymi względami przewyższa 40D, a pod pewnymi mu nie dorównuje, a kosztuje dużo drożej.
No i pamiętaj, że w razie czego, po roku za aparat nie dostaniesz więcej, niż ca. 40%ceny zakupu. Tak to niestety jest z większością aparatów.
Szkła Sigmy tradycyjnie nie najlepiej współpracują z aparatami Canona, Tamrony dużo lepiej.
A do krajobrazów EFS 10-22 będzie wyśmienite.
Pozdrówka
A w czym jest gorszy 50d od 40d? Nie biorąc pod uwagę ceny:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Byłem dzisiaj w sklepie i macałem 50d:) podoba się
szkoda że nie mieli 40d dla porównania. Wyświetlacz jest rewelacyjny i ma regulację FF BF, a to się przydaje.
wbrew pozorom nie az tak , chyba ze masz tone szkiel sigmy :D z ff/bf
Weź 40D+ 10-22 i 70-200/4 L i miód zestaw, Masz szeroko i jak zabraknie Ci z drugiej strony to podratujesz 70-200L, teraz sam sie na tym złapałem, 5D+ 17-40L chciałem 35L ale ze względu na drugi koniec 70-200/4 L is.. bedzie dobrze..
Ja nie potrzebuję nic od 70 w górę, mam Sigmę 70-300APO i narazie ona mi wystarcza. Chcę coś szerokiego i puszkę, tylko się zastanawiam czy warto kupić 40d, czy lepiej dołożyć do 50d
a co dziura miedzy 22-70 taka tragedia do tego typu foto ? mam dziure , w sumie mialem 40-100 i nie widzialem problemu , nogi mam moge podejsc ;]
po przeczytaniu 100 stron (nie zawsze merytorycznych wypowiedzi :) ) tu:
http://canon-board.info/showthread.php?t=37724
wychodzi, ze warto jednak rozpatrywac zakup 50 jako aparatu lepszego
w Waszych wypowiedziach koncepcja ta leży calkowicie :confused: