To zalezy czego oczekujesz? Sam sie nie mogem ostatnio zdecydowac a wybralem 350d. To dlatego, ze:
- nie przeplacam za body (nie wiem jaki jest Twoj budzet)
- moge przeznaczyc wiecej pieniedzy na obiektyw (a wiadomo, ze to szklo odpowiada w wiekszym stopniu za jakosc zdjec)
- moge dokupic sobie grip, torbe, zestaw do czyszczenia, statyw z gotowki, ktora wydalbym na drozsze body
- za rok czy dwa moge nazbierac na inne body jesli to bedzie mnie ograniczalo.
- bede mial dobry obiektyw, ktory bede mogl nadal uzywac
- jesli chodzi o jakosc zdjec, to gdy podlaczysz ten sam obiektyw pod 30d, 20d, 350d, czy 400d to efekt bedzie ten sam
- 350, 400d jest mniejszy, co uwazam za jego zalete (wiem, ze wiekszosc nie) - nie wiem skad przekonanie, ze aparat wiekszy jest lepszy, ja dziekuje. Wystarczy mi Zenit ktory fajnie sluzy jako zestaw ochronny przed bandziorami
- co do plastiku, to nie ma to wiekszego znaczenia dla jakosci zdjec. Minus bedzie dla osob, ktore lubia po prostu "MIEC APARAT" dla samego mienia.
- nie wiem czy lepiej sie trzyma 30d czy 350d, ja nie mam zamiast rak lopat, wiec to dla mnie nie jest problem.
- a wybralem 350d , a nie 400d dlatego, ze ma moim zdaniem bardziej poreczne menu i fajnie zestawione obok siebie dwa wyswietlacze, co pomaga.. Drugim powodem jest cena.
Ale decyzja nalezy do Ciebie![]()