Moja propozycja: 30 D uzywka i do tego szklo 35/1.4 L (uzywka lub zza wielkiej wody). Powiedzcie, ze sie myle:)
Wersja do druku
Moja propozycja: 30 D uzywka i do tego szklo 35/1.4 L (uzywka lub zza wielkiej wody). Powiedzcie, ze sie myle:)
Na cały sprzęt Canona masz gwarancję tylko na 1 rok, a jak wiadomo, rzadko coś nowego tej firmy psuje się w tym czasie.
Elka raczej nie ma prawa Ci się zepsuć nie tylko w czasie gwarancji, ale i w pierwszych kilku latach użytkowania.
Jeśli chodzi o aparat, to teraz można tanio kupić 30D, który mogę Ci polecić.
Co się tyczy szkła, to jeśli z kasą krucho, to możesz zacząć od 50 f1.8 za 350 PLN, popróbujesz, a potem już będziesz wiedział, co Ci najpilniej jest potrzebne i na co Cię stać.
Pozdrówka
moby, lubię czytać Twoje teksty, bo zawsze coś nowego wymyślisz :). Kupując w Polsce możesz reklamować towar u sprzedawcy przez dwa lata niezależnie od tego co sobie Canon w gwarancji powypisywał :). W całej unii tak możesz, tylko musisz się do sprzedawcy przejechać :)
Tak, eLki nie mają prawa się zepsuć, i to nie tylko pierwszym roku użytkowania ale i w drugim a nawet w połowie trzeciego. Tak jest zapisanie w honorowym kodeksie eLek na stronie Canona. Jeśli eLka się jednak zepsuje to w serwisie dostaje siarczystego klapsa i jest przywracana do porządku!
Dużo opinii obiektywach znajdziesz na fredmiranda.com
ok Panowie a co z gwarancjami towaru z USA też mam gwarancję na 2 lata czy nie mam wcale
masz, ale honorowaną tylko w USA. tutaj więcej o tym: http://canon-board.info/showthread.p...&highlight=USA
dickory dare no i dzięki Panu bardzo oto mi chodziło to sporo mi sprawę wyjaśnia, ok Panowie co chciałęem to wiem temat zamknięty
To jeszcze tylko napisz na co się zdecydowałeś:)
Panowie zdecydowałem się na400d(ograniczenia finansowe) i Canona 70-200/4L, ale nie wiem co z tym dołem, czyli ogniskowymi od 17 do 70.
Tamron w testach ma spoko opinie, ale użytkownicy już tak nad nim nie pieją z zachwytu, jeśli go używacie powiedzcie coś więce, druga sprawa jak się ma do niego Canon 17-85mm f/4-5.6 is ums, lub coś innego ALE do 1500 zeta dzięki czekam na odp, kase mam mieć w ciągu 2 tygodni więc POMOCY
Inna opcja: 18-55 IS, a resztę przeznaczyć na 70-200/4 IS?